Video

Grote brand bij interieurbedrijf in Bergeijk, loods helemaal uitgebrand

30 juni 2020 om 22:05 • Aangepast 7 juli 2020 om 22:14
nl
In een loods van interieurbedrijf Interia aan de Burgemeester Aartslaan in Bergeijk is dinsdagavond brand uitgebroken. De brandweer besloot rond halfelf het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Het gebouw compleet verloren gegaan.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de brandweer was er geen gevaar voor omliggende gebouwen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Gezien de felheid van het vuur zal sporenonderzoek nog lastig worden, denkt de brandweer.

Interieurbedrijf
Het gaat om interieurbedrijf Interia dat is gevestigd in een 'grote loods van veertig bij vijftien meter'. Het bedrijf maakt meubels en is gespecialiseerd in bijzondere opdrachten. In de loods was daarom veel hout aanwezig. Het gecontroleerd laten uitbranden en nablussen heeft daarom behoorlijk wat tijd in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

Meerdere brandweerwagens kwamen toegesneld, waaronder drie blusvoertuigen. Ook werden meerdere NL-Alerts verstuurd aan bewoners in de omgeving: wie last had van rook moest de ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitschakelen. Door de weersomstandigheden bleef de rook laag hangen en brandlucht inademen is nooit goed, aldus de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!