Video

Bestuurder van auto die in brand vloog na botsing met politiewagen had lachgas gebruikt

3 augustus 2020 om 06:05 • Aangepast 10 augustus 2020 om 10:54
nl
Een auto is in Oss in brand gevlogen na een botsing met een politieauto. Het ongeluk gebeurde zondagnacht rond half twee in de Begijnenstraat. De politie verdenkt de bestuurder, een man van 20 uit Oss, van het rijden onder invloed van lachgas. De verdachte raakte bij de aanrijding gewond en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De agent in de politiewagen raakte niet gewond. Dat geldt volgens de woordvoerder ook voor de politiehond die bij hem in de auto zat. Het ging namelijk om een auto van het Team Surveillancehonden Oost-Brabant.

Geen achtervolging
Het leek er volgens omstanders op dat er zondagnacht sprake was geweest van een achtervolging die eindigde met de botsing, maar dat is volgens de politie niet het geval. "De aanrijding gebeurde geheel onverwacht. De bestuurder reed in de Begijnenstraat uit het niets hard achterop de politieauto", legt de woordvoerder uit.

Toen meer agenten op de plek van het ongeluk kwamen, bleek dat de bestuurder van de personenauto vreemd reageerde. Ook had hij enkele ballonnen en een fles lachgas bij zich. Hierdoor ontstond bij de agenten het vermoeden dat hij reed onder invloed van lachgas. Het rijbewijs van de man werd hierop ingenomen. Uit een bloedproef die is afgenomen, moet blijken of de verdachte daadwerkelijk lachgas heeft gebruikt. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Het gebruik van lachgas is volgens een politiewoordvoerder overigens erg moeilijk aan te tonen omdat dit zeer snel door het lichaam wordt afgebroken.

Auto's zwaar beschadigd
Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De politiewagen zat aan de achterkant behoorlijk in elkaar. De auto die achterop de politiewagen reed, een Volkswagen, belandde na de botsing in de bosjes vlak voor een appartementencomplex aan het Fratershof. Daar kwam de wagen tot stilstand en vloog hij in brand.

Beelden van de brand:

De straat lag na het ongeluk bezaaid met brokstukken. De brand werd door de brandweer geblust.

Weggereden na eerdere aanrijding
Na de botsing met de politiewagen bleek dat de bewuste bestuurder eerder op de Mettegeupelstraat in Oss tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord was aangereden. Hij reed daarna door. Hiervoor wordt volgens de woordvoerder proces verbaal opgemaakt.

Deze eerdere aanrijding had volgens de politie niks te maken met de latere botsing. De politiewagen volgde de bestuurder niet, zo benadrukt de woordvoerder. Behalve de Volkswagen en de politieauto raakten door de botsing in de Begijnenstraat volgens omstanders nog twee auto's beschadigd. De verdachte ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Felle brand na het ongeluk (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Felle brand na het ongeluk (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
De brandende auto (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
De brandende auto (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Dezelfde auto nadat de brand is geblust (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Dezelfde auto nadat de brand is geblust (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
De achterkant van de politieauto (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
De achterkant van de politieauto (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Brokstukken op straat na het ongeluk (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Brokstukken op straat na het ongeluk (foto: Gabor Heeres / SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.