Top 900 terug bij Omroep Brabant, de stembus is nu open! - Omroep Brabant

Top 900 terug bij Omroep Brabant, de stembus is nu open!

17 augustus 2020 om 09:09 • Aangepast 24 augustus 2020 om 09:04
nl
Na jaren afwezigheid is de Top 900 terug op Omroep Brabant radio. De zoektocht naar de 900 mooiste liedjes aller tijden is maandagmorgen afgetrapt door commissaris van de Koning Wim van de Donk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De commissaris vertelde in de ochtendshow Wakker! dat hij verwacht dat Guus Meeuwis wel weer op één zal komen met het liedje 'Brabant'. Verder hield hij een pleidooi voor Gerard van Maasakkers, Krezip en het Franse chanson. "Daar zitten hele mooi liedjes tussen van Jacques Brel, Charles Aznavour en Adamo", zei Van de Donk, die eind volgende maand zijn functie neerlegt.

'Het werd weer tijd'
De Top 900 ontstond in 2006 toen onze provincie 900 jaar bestond. "De jaren daarna was het altijd vaste prik. Na de zomervakantie kon je luisteren naar de Top 900", vertelt presentator Maarten Kortlever. "Tot een paar jaar geleden. Toen zijn we even gestopt, maar we vonden het wel weer tijd voor een terugkeer. Zeker in deze coronatijden waarin de radio weer meer wordt beluisterd." In 2014 was de negende en laatste editie van de Top 900. In al die jaren kreeg 'Brabant' de meeste stemmen.

Iedereen kan minimaal tien en maximaal twintig liedjes selecteren. De stembus is negen dagen geopend tot en met 25 augustus. De lijst zelf is te horen vanaf zaterdag 29 augustus. Stemmen kan op top900.omroepbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.