Video

Zestien bewoners van seniorenwoningen in Haaren geëvacueerd na brand in schuur achter complex

18 januari 2021 om 08:19 • Aangepast 19 januari 2021 om 08:16
nl
Zestien bewoners van een seniorencomplex aan de Hoge Dries in Haaren zijn maandagochtend geëvacueerd. In een schuur achter het complex brak rond tien voor acht brand uit. "Verschillende woningen stonden in de rook", geeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant aan als reden voor de evacuatie.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Er raakte niemand gewond. In het complex zijn door de hitte van de brand ramen gesprongen. Ook viel de elektriciteit uit, gaf de woordvoerder aan.

Kapotte brandweerwagen
De brandweer schaalde snel na de eerste melding van de brand op naar 'grote brand'. Dat had te maken met een probleem met de brandweerwagen die als eerste bij het verzorgingshuis was, geeft de woordvoerder aan. "We hebben daarna meteen opgeschaald zodat er meer wagens ter plekke kwamen." Vervolgens was de brand volgens de woordvoerder snel geblust.

Wat er precies aan de hand was met de brandweerwagen, was maandagochtend niet duidelijk. De evacuatie van de bewoners was volgens hem sowieso nodig geweest.

Oorzaak nog niet duidelijk
De bewoners die hun huis uit moesten, worden maandagochtend in een gemeenschapshuis even verderop in de straat opgevangen. Daar kwam ook de burgemeester van Oisterwijk naartoe om te informeren hoe het met iedereen ging.

Waardoor de houten schuur in brand vloog, is nog niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht. Bewoners vermoeden dat er opzet in het spel is..

Weer thuis
In totaal wonen er in het complex zo'n veertig bewoners, maar niet iedereen hoefde zijn huis uit. Dit meldde de veiligheidsregio eerder wel. Rond elf uur konden de geëvacueerde bewoners weer terug naar huis. Hun huizen waren toen voldoende geventileerd.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Ramen van enkele woningen zijn gesprongen door de brand. (foto: Bart Meesters / SQ Vision)
Ramen van enkele woningen zijn gesprongen door de brand. (foto: Bart Meesters / SQ Vision)
De schuur die uitbrandde. (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
De schuur die uitbrandde. (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!