Video

Fietsster zwaargewond na ongeluk in Eindhoven, motorrijder aangehouden

14 juni 2021 om 23:08 • Aangepast 16 juni 2021 om 10:07
nl
Een motorrijder heeft maandagavond op de Leenderweg in Eindhoven een fietsster aangereden. De vrouw van 46 jaar uit Eindhoven raakte bij de aanrijding zwaargewond. Zij ligt in het ziekenhuis, laat de politie dinsdagochtend weten. De motorrijder, een man van 34 uit Geldrop, is aangehouden voor onder meer gevaarlijk en roekeloos rijgedrag.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Rond vijf voor tien ging het mis op de Leenderweg. De fiets zat na de aanrijding om de motor heen gevouwen en schoof zo'n honderd meter door. Diverse ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Ook de motorrijder raakte bij de aanrijding gewond.

Veel kijkers
Het landen van de traumahelikopter trok veel kijkers. De politie, die de weg had afgezet, moest de afzetting verruimen om kijkers op afstand te houden.

De politie was nog lange tijd bezig met onderzoek. De Leenderweg was hiervoor tot zeker één uur dicht. De politie maakte foto's en er werden metingen gedaan. Ook werden gegevens genoteerd zoals de stand van de toerenteller van de motor.

Op zoek naar specifieke getuige
Op basis van camerabeelden is de politie op zoek naar een automobilist die kort voor het ongeval vanuit het centrum van de stad via de Leenderweg richting het Floraplein reed en daarna richting de A2 ging. Het gaat om de bestuurder van een grijze personenauto, type hatchback.

Hij reed net voor de bewuste motorrijder. De politie hoopt dan ook dat deze bestuurder hen meer informatie kan geven over de rijstijl van de motorrijder.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.