Liveblog

Frontale botsing bij Rijen, twee gewonden

8 oktober 2021 om 06:08 • Aangepast 18 oktober 2021 om 13:58
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in de provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Frontale botsing bij Rijen, twee gewonden

Op de Oosterhoutseweg bij Rijen zijn vrijdagavond zeker twee personen lichtgewond geraakt bij een frontale botsing. De precieze oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De politie heeft de weg daarvoor afgesloten. In de twee auto's zaten respectievelijk één en vier inzittenden. De twee gewonden zouden de bestuurders zijn.

Foto: Jeroen Stuve - SQ Mediavision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Mediavision
22.25

Gewonden bij mogelijke explosie op boot

Twee mensen die op een boot zaten in de Biesbosch bij Drimmelen zijn vrijdagavond gewond geraakt. Waarschijnlijk vond er een explosie plaats op het schip, meldt de politie. Een getuige zou een knal en een steekvlam hebben waargenomen. Het ongeval gebeurde bij de Toontjesplaat.

De slachtoffers zijn naar de wal geholpen door de hulpdiensten en worden naar een ziekenhuis gebracht. Of er nog meer mensen op de boot zaten en hoe de explosie ontstond, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
21.12

Politiehelikopter zoekt naar winkeldief

De politie heeft in Best met een helikopter tevergeefs naar een winkeldief gezocht. De man zou in de Decathlon schoenen hebben gestolen en zich daarna mogelijk hebben verstopt in de bossen. Een beveiliger zou achter hem aan hebben gezeten. De urenlange zoektocht leverde geen verdachte op.

Wachten op privacy instellingen...
20.43

Brand in huis in Eindhoven

Bij een brand in een huis aan de Lievendaalseweg in Eindhoven heeft iemand rook ingeademd. Dat meldt de brandweer. De brand brak vrijdagavond uit rond halfnegen.

Wachten op privacy instellingen...
18.18

Fietser gewond in Sint Anthonis

Een fietser is gewond geraakt door een botsing met een auto op de Stevensbeekseweg bij Sint Anthonis. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk is hij ernstig gewond geraakt. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Waarschijnlijk speelde de laaghangende zon een rol in het ongeluk.

17.12

Gestolen bouwspullen in bus

De politie heeft donderdagnacht in Tilburg twee mannen aangehouden die gestolen bouwspullen achterin hun bus hadden liggen. Het ging om grondkabels en twee grote haspels, waar de sticker van de eigenaar nog op zaten. De spullen kwamen van een bouwplaats in Oisterwijk. De 32-jarige Tilburger die achter het stuur zat is bij de politie bekend als GHB-gebruiker en moest daarom stoppen voor een controle.

16.50

Vrouw rijdt in op Bredase boa

Een 34-jarige vrouw uit Breda is vrijdagochtend aangehouden, omdat ze was ingereden op een boa. De vrouw reed met haar auto tegen het verkeer in op de Iepstraat. De boa zette daarop haar auto zo neer, dat de vrouw moest stoppen. Maar in plaats daarvan reed ze achteruit een andere straat in en gaf ze gas toen de boa samen met een collega op de auto afliep.

De handhaafster stootte haar been tegen de auto. Toen de boa daarna het portier open trok om de vrouw aan te spreken, schold die haar uit en reed weg. Ze zei later tegen de politie dat ze de boa niet had aangereden en dat ze haar zoontje naar school moest brengen. De boa heeft aangifte gedaan.

15.08

Ongeluk op A73 Rijkevoort

De A73 van Maasbracht richting Nijmegen is vrijdagmiddag rond halfdrie afgesloten bij Rijkevoort na een ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. Het verkeer wordt hier over de vluchtstrook geleid. Rond drie uur bedroeg de vertraging zo'n twintig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
14.34

Aanrijding Waalwijk

Een vrachtwagen en een auto zijn vrijdagmiddag rond kwart voor een frontaal op elkaar gebotst op de Taxandriaweg in Waalwijk. Volgens iemand die achter de auto reed, week de man voor hem steeds verder van zijn rijbaan af, richting de rijbaan van de tegemoetkomende vrachtwagen. Die probeerde de automobilist nog met lichtsignalen te waarschuwen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De bestuurders kwamen met de schrik vrij.

13.57

Problemen op A2 na ongeluk

Een rijstrook van de A2 van Geldermalsen richting Empel is vrijdagmiddag afgesloten na een botsing bij de Empelbrug. Dit leidde rond kwart voor twee tot negen kilometer file. De vertraging liep op tot ruim drie kwartier.

Wachten op privacy instellingen...
13.35

Automobiliste botst op boom in Wouw

Een automobiliste vrijdagmiddag rond halfeen met haar auto op een boom gebotst langs de Roosendaalsebaan in Wouw. De vrouw raakte lichtgewond. Zij is uit voorzorg met een ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De auto is meegenomen door een bergingsbedrijf.

De automobiliste raakte een boom langs de Roosendaalsebaan in Wouw (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De automobiliste raakte een boom langs de Roosendaalsebaan in Wouw (foto: Christian Traets/SQ Vision).
13.33

Automobilist verstopt zich na ongeluk

Een man die in een auto zat die donderdagavond tegen een boom botste langs de Slievenstraat in Someren verstopte zich daarna in het riet langs het kanaal. Dat maakte de politie vrijdagmiddag bekend. Mensen die de man daar ontdekten, gaven dit door aan de hulpdiensten. Agenten hebben de man daarop aangehouden. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...

13.02

Politiecontrole West-Brabant

Bij politiecontroles in Roosendaal, Rucphen, Tholen en Bergen op Zoom is donderdag in een auto vijf kilo hennep ontdekt. De bestuurder van deze auto, een 55-jarige man uit Bergen op Zoom, is aangehouden. In een andere auto werd 500 gram hennep gevonden.

In Rucphen probeerde een bestuurder aan de controle te ontkomen. Daarop zetten agenten de achtervolging in. Op de Amarildijk in Roosendaal werd een bestelauto geraakt en gingen de bestuurder en een passagier ervandoor. Zij wisten te ontkomen, maar hun identiteit is volgens de politie bekend. In de achtergelaten bestelbus werd amfetaminepasta en hennep ontdekt.

Bij de bestuurder van een buitenlandse huurauto namen agenten vier mobiele telefoons in beslag genomen voor nader onderzoek.

In totaal werden 125 voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd.

12.12

Man berooft hoogbejaarde vrouw

Een hoogbejaarde vrouw is woensdag hardhandig beroofd op de Redemptoristenstraat in Tilburg. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. De 90-jarige Tilburgse had rond drie uur 's middags enkele honderden euro’s gepind bij een geldautomaat aan de Westermarkt. Op weg naar huis werd ze op de Redemptoristenstraat van achteren door een man vastgepakt. Hij sloeg haar bril van haar gezicht en ging ervandoor met het gepinde geld.

12.04

Man met kruisboog aangehouden

Een man is donderdagavond aangehouden nadat hij rond halfnegen met een kruisboog rondliep op de Burgemeester van Hasseltstraat in Bergen op Zoom. Het wapen is door de agenten in beslag genomen. De 20-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden en naar een politiecellencomplex gebracht. Enkele uren later werd hij vrijheid gelaten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

11.51

Scooterrijder zonder rijbewijs

Een 16-jarige jongen uit Bavel werd donderdagnacht voor de derde keer betrapt op het rijden op een scooter terwijl hij daarvoor geen rijbewijs heeft. Agenten lieten de jongen stoppen nadat ze zagen dat hij rond kwart voor drie op de Lesbosweg een rood verkeerslicht negeerde. De brommer is in beslag genomen. Een proces-verbaal volgt.

11.35

Vrachtwagen met suikerbieten kantelt op rotonde

Op de rotonde van de N268 bij Oud Gastel kantelde vrijdagochtend een vrachtwagen met suikerbieten. De rotonde werd daarop voor een deel afgesloten. Verkeersregelaars werden ingezet om het verkeer veilig om de plaats van het ongeluk te leiden. De bieten zijn opgeruimd en de vrachtwagen is getakeld door een bergingsbedrijf.

De vrachtwagen die kantelde in Oud Gastel vervoerde suikerbieten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De vrachtwagen die kantelde in Oud Gastel vervoerde suikerbieten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.30

Man (18) vast na crash tegen huis

Een 18-jarige automobilist uit Halsteren is donderdagavond aangehouden in Bergen op Zoom nadat hij vluchtte voor een politiecontrole, bijna een agent aanreed en uiteindelijk crashte tegen een huis. Een van de bewoners van het huis zag de auto vanuit het huis recht op zich afkomen. Deze bewoner kon net op tijd wegkomen en zo ernstig letsel voorkomen, maar werd wel geraakt door een radiator die van de muur schoot. De gevel van het huis is ontzet.

11.27

Ongeluk op A67 Geldrop

Verkeer op de A67 bij Eindhoven kwam vrijdagochtend in de file te staan bij Geldrop. Na een ongeluk werd de linkerrijstrook hier afgesloten. Er stond een file tot aan Someren. Om kwart over elf vrijdagochtend waren de problemen op de A67 verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...
11.05

Ook bushokje in Waalwijk opgeblazen met zwaar vuurwerk

Een bushokje aan het Oranjeplein in Waalwijk is donderdagavond rond elf uur opgeblazen met vermoedelijk zwaar vuurwerk. Dat laat de politie vrijdagochtend weten. Zo'n twintig minuten later werd aan de Grotestraat een elektrische deelscooter opgeblazen. Ook dat gebeurde met vuurwerk zoals we om zes uur al in dit liveblog meldden.

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Politie onderzoekt meerdere brandstichtingen in Woensel

De politie onderzoekt vrijdagochtend vroeg meerdere brandstichtingen in stadsdeel Woensel in Eindhoven. Het gaat onder meer om een schuur die in brand werd gestoken aan de Gerretsonlaan.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Scooter opgeblazen: omwonenden opgeschrikt door enorme knal

Bewoners van de Grotestraat in Waalwijk werden donderdagavond rond kwart over elf opgeschrikt door een enorme knal. Een elektrische deelscooter bleek te zijn opgeblazen met zwaar vuurwerk, zo meldt een fotograaf. Brokstukken van de scooter lagen verspreid over de straat. Brandweer en politie kwamen naar Waalwijk.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!