Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond na aanrijding bestelbus

28 oktober 2021 om 05:55 • Aangepast 29 oktober 2021 om 11:09
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is nu afgesloten.

De hoofdpunten:

  • De brandweer heeft een vrouw uit het kanaal gered bij Oirschot.
  • Een botsing tussen vrachtwagens zorgde voor vertraging op de A16.
  • Een Roosendaler verstopte 26 verpakkingen cocaïne in zijn onderbroek.
  • Een man is met zijn scootmobiel in het water gevallen in Zevenbergen.

Liveblog

21.00

Vrouw door brandweer gered uit kanaal

Een vrouw is door de brandweer uit een kanaal gered bij Oirschot. De vrouw zag hoe haar hond in het water sprong en ging hem achterna. Ze kreeg de hond op het droge, maar kwam zelf niet meer aan de kant. De brandweer heeft een ladder neergezet om haar omhoog te krijgen.

19.15

Man gewond naar ziekenhuis na aanrijding bestelbus

Een man is gewond geraakt omdat hij in botsing kwam met een bestelbus met aanhanger. Dat gebeurde rond kwart over vijf 's middags op de Mulstraat in Budel. De man was er niet goed aan toe dus werd er een traumahelikopter opgeroepen. Volgens onze correspondent heeft de trauma-arts ter plaatste geholpen en is daarna met de ambulance mee naar het ziekenhuis gereisd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

In de bestelbus zaten op het moment van het ongeluk twee mensen. Zij raakten niet gewond.

De weg was tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels open.

De bestelbus waarmee de fietser in botsing kwam (foto: SQ Vision).
De bestelbus waarmee de fietser in botsing kwam (foto: SQ Vision).
18.15

Botsing tussen drie auto's in Raamsdonksveer

Drie auto's zijn donderdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Keizersveer in Raamsdonksveer. Eén van de bestuurders moest worden nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto's

Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is niet duidelijk.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
17.56

Burgemeester Son en Breugel sluit huis en bedrijfspand

De burgemeester van Son en Breugel heeft een bedrijfspand en een huis voor een half jaar gesloten. In bedrijfspand op Ekkersrijt werden spullen gevonden die je gebruikt om hennepplanten te verzorgen. In het huis aan de Troelstrastraat werden 67 planten gevonden.

17.46

Vertraging A50 tussen Eindhoven en Arnhem.

Bij een ongeluk op de A50 van Eindhoven naar Arnhem moet het verkeer over de vluchtstrook bij Ravenstein rijden. Dat zorgt voor een hoop vertraging. Want door een ongeluk bij Ravenstein is door ook de rijbaan dicht. Er staat zeven kilometer file en dat zorgt voor bijna een uur vertraging.

17.00

Half uur vertraging door ongeluk A65 in Vught

Door een ongeluk op de A65 in Vught staat er vier kilometer file vanuit Tilburg richting Den Bosch. Dat zorgt voor ongeveer veertig minuten vertraging.

Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
16.05

Vrouw botst op auto en wordt naar ziekenhuis gebracht

Een oudere vrouw is met de fiets op een auto gebotst in Helmond. De vrouw kwam door de botsing op de voorruit terecht. De fietsster is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op de Nieuwveld. Volgens onze correspondent is de vrouw op de plek van het ongeluk meteen onderzocht. Ze kon zelf overeind komen, maar moest wel mee naar het ziekenhuis.

De vrouw kwam op de voorruit terecht (foto: Walter van Bussel).
De vrouw kwam op de voorruit terecht (foto: Walter van Bussel).
15.42

Brand in flat Geldrop

Er is brand ontstaan in de keuken van een appartement aan het Magdalenahof in Geldrop. Er waren drie blusvoertuigen van de brandweer aanwezig en een hoogwerker. Er was ook een evacuatie gaande. ontruimd.

De brand was in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De brand was in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

Een deel van het complex is uit voorzorg ontruimd omdat er veel senioren in wonen. Die staan nu op straat te wachten.

14.51

Botsing tussen twee auto's in Haps

Twee auto's zijn donderdag rond twee uur tegen elkaar gebotst op de kruising van De Ass met de Kampsestraat in Haps. Door de klap belandden beide auto's tegen een boom. Een bestuurster is daarbij gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto's zijn flink beschadigd en worden weggesleept.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.27

A16 pas rond zes uur 's avonds vrij

De twee afgesloten rijstrook op de A16 is waarschijnlijk pas rond zes uur weer vrij. Dat meldt Rijkswaterstaat. Er was een ongeluk gebeurd tussen drie vrachtwagens en een auto. Een van die vrachtwagens blijkt zo erg beschadigd, dat het bergen ervan wat meer moeite kost dan verwacht.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
14.06

Brand op dak van huis in Teeffelen

Op het dak van een huis aan de Singel in Teeffelen woedt een brand. De melding van de brand kwam rond half twee binnen.

De brandweer is met vier voertuigen aanwezig, waaronder een hoogwerker, om te blussen. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
13.54

Ongeluk op A16 met meerdere vrachtwagens en een auto

Op de A16 is een ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens en een auto. Dat gebeurde in de richting van Breda bij knooppunt Galder. Een rijkstrook is dicht, wat zorgt voor ruim een halfuur vertraging. Verkeer vanuit Antwerpen kan beter omrijden via Bergen op Zoom/Roosendaal (A12 (B), A4, A58, A17).

LEES OOK: Vrachtwagens botsen op A16 bij Galder: twee rijstroken dicht richting Breda

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
13.15

Busje zwaar beschadigd na knal tegen paal op N65

Een busje is zwaar beschadigd geraakt na een botsing tegen een paal op de N65 bij Vught. Het ongeluk gebeurde donderdag aan het eind van de ochtend. Door de klap kwam een verkeerslicht los te hangen.

De bestuurder van het busje werd ter plaatse nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
12.02

Man valt met scootmobiel in water

Een man is donderdagochtend met zijn scootmobiel in het water bij de Zuidhaven in Zevenbergen gevallen. De ambulance en brandweer kwamen ter plaatse en de man werd uit het water gehaald. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn scootmobiel ligt nog op de bodem.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
11.09

Justitie vervolgt zes verdachten van groepsverkrachting

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt genoeg bewijs te hebben om zes verdachten in een groepsverkrachtingszaak in Den Bosch veroordeeld te krijgen. Na een radiostilte van ruim een jaar moeten zij zich in december dan toch voor de rechter verantwoorden. Een andere man die in 2019 ook in deze zaak is opgepakt, wordt niet vervolgd. Tegen hem is te weinig bewijs. Dat laat een woordvoerder van het OM weten na vragen van Omroep Brabant.

LEES OOK: Justitie vervolgt zes verdachten in groepsverkrachtingszaak Den Bosch

10.38

Roosendaler (24) verstopt lading cocaïne in onderbroek

Een man uit Roosendaal die 26 verpakkingen cocaïne in zijn onderbroek verstopte, is door de politie aangehouden in Huijbergen. Hij wordt verdacht van het handelen in drugs. De politie kwam hem om het spoor toen ze woensdagavond aan het surveilleren was en plotseling iets verdachts zag. Twee bestuurders van geparkeerde auto's gaven namelijk iets aan elkaar. Daarop besloten agenten ze te controleren.

LEES OOK: Roosendaler verstopt 26 verpakkingen cocaïne in zijn onderbroek

08.28

Politie vindt droogrekken en henneptoppen in huis

De politie is naar een huis in Volkel gegaan, nadat ze meerdere meldingen van overlast had gekregen. De politie had het vermoeden dat er hennep werd geteeld in het huis. Dat bleek inderdaad het geval. Toen de agenten het huis controleerden, vonden ze een kilo aan hennep, meerdere droogrekken en resten van hennepplanten. De bewoner is aangehouden en zit nog vast voor verder onderzoek.

Foto: politie.
Foto: politie.
08.22

Bestuurder reed onder invloed

De politie heeft in Sint Anthonis een bestuurder aangehouden omdat hij rondreed zonder geldig rijbewijs en vermoedelijk onder invloed was van drugs. In de auto van de bestuurder vond de politie ook een ploertendoder. Dat is een gevechtswapen.

05.48

Auto's en huis beschadigd door brand in Deurne

Ook in Deurne heeft brand gewoed woensdagnacht. Die brand begon in een busje dat op een oprit geparkeerd stond aan de Sint Jozefstraat. Ook een auto die langs het busje stond en de auto van de buren raakte beschadigd, net als de gevel van het huis. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen en er is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
05.44

Busje uitgebrand in Asten

Een busje dat geparkeerd stond aan de Rozenstraat in Asten is woensdagnacht helemaal uitgebrand. De brand is waarschijnlijk aan de voorkant ontstaan, maar de hele wagen raakte beschadigd. De brandweer is het vuur komen blussen. Niemand raakte bij de brand gewond.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!