Liveblog

112-nieuws: gewonde na botsing Breda • veel rook boven varkensstal

20 december 2021 om 05:51 • Aangepast 28 december 2021 om 16:47
nl
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Deze hele maandag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie & ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

Liveblog

22.56

We sluiten dit liveblog.

21.45

Hulpdiensten rukken uit voor 'brand' in varkensstal

De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een 'brand' aan de Oisterwijksebaan in Heukelom. Er werd flinke rook gezien boven de grote varkensstal. De brandweer is hier al eerder voor uitgerukt, maar ook dit keer bleek het te gaan om witte damp, veroorzaakt door de luchtwassers in de stal. Vanwege het koude weer, blijkt deze witte damp extra goed zichtbaar. De brandweer en politie konden na controle weer omkeren.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties.
18.50

Auto en scooter botsen in Breda

Een scooter en auto zijn rond halfzes gebotst op de Ettensebaan in Breda. Het ongeluk gebeurde bij de oversteekplek voor voetgangers en fietsers. Wie er geen voorrang verleende, is nog niet duidelijk. De politie zette de rijbaan af voor onderzoek.

De bestuurder van de scooter is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De bestuurster van de auto was hevig geschrokken.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
18.30

Twee auto's botsen in Helmond

Twee auto's zijn maandagavond gebotst op de Deltaweg in Helmond. Een van de inzittenden raakte gewond en is behandeld in de ambulance.

17.29

Dierenartsenpraktijk ontruimd na lekkage

Dierenartsenpraktijk De Eenhoorn aan de Ommelsveld in Asten is maandagmiddag ontruimd omdat er verdovingsmiddel was gelekt. Dat kan gevaarlijk zijn en de brandweer werd ingeschakeld. Zowel bezoekers als dieren en personeel moesten naar buiten. De brandweer heeft alles onderzocht maar na metingen bleek de stof niet meer gevaarlijk. Daarna kon iedereen weer naar binnen.

16.40

Twee rijstroken dicht op A2

Door een ongeluk op de A2 richting Den Bosch, zijn twee rijstroken dicht. Het ongeluk gebeurde bij de Empelbrug. De file is zo'n zes kilometer lang, maar Rijkswaterstaat verwacht de weg rond tien over vijf weer helemaal vrij te hebben.

16.15

Appartementen ontruimd na gaslek in Etten-Leur

De brandweer heeft maandagmiddag een appartementencomplex aan de Kruisberg in Etten-Leur ontruimd vanwege een gaslekkage. Er kwam een extra brandweerwagen uit Limburg om te assisteren. Er werden metingen gedaan en de straat werd afgezet.

14.10

Brand op zolder in huis aan de Vijgenstraat in Eindhoven, gewonde naar ziekenhuis

In een woning aan de Vijgenstraat in Eindhoven is vanmiddag brand uitgebroken op zolder. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in de droger. De bewoner probeerde de brand zelf te blussen. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand trok veel bekijks. Een deel van de straat is door de politie afgezet.

13.25

Letse automobilist dronken achter het stuur in Rosmalen

Een Letse automobilist (49) is maandagochtend aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Dat gebeurde bij Rosmalen. Uit de blaastest bleek dat hij vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto is in bewaring genomen.

13.10

Deelscooter in brand gestoken, politie zoekt getuigen

Wachten op privacy instellingen...
1.00

Vijfhonderd kilo vuurwerk in beslag genomen in en rond Baarle-Nassau

Tijdens controles in en rond Baarle-Nassau is de afgelopen drie weken zo'n vijfhonderd kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat maakte de politie maandagochtend bekend.

Agenten hielden de afgelopen weken steekproefsgewijs controles op de import van vuurwerk vanuit België. Deze controles vonden onder meer plaats op de Bredaseweg en de Boschoven in Baarle-Nassau. Het in beslag genomen vuurwerk bestond vooral uit knalvuurwerk uit de categorie F2 en vuurpijlen die in Nederland verboden zijn. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn diverse boetes uitgedeeld.

In totaal werd in en rond Baarle-Nassau vijfhonderd kilo vuurwerk in beslag genomen (foto: Politie.nl).
In totaal werd in en rond Baarle-Nassau vijfhonderd kilo vuurwerk in beslag genomen (foto: Politie.nl).
09.40

Man (37) uit Ulvenhout rijdt onder invloed op A59

Een 37-jarige man uit Ulvenhout is zondagnacht op de A59 betrapt op autorijden zonder geldig rijbewijs. De politie kreeg rond halfzeven een melding van asociaal rijgedrag van een automobilist op de Midden Brabantweg tussen Tilburg en Waalwijk. De bestuurder werd met een draaiende motor aangetroffen bij een tankstation op de A59. Hij was zichtbaar onder invloed van drugs. Naast hem werd een flesje met daarin vermoedelijk GHB aangetroffen.

08.30

Vandaal trapt poppen in kerststal met karatetrap omver

Een vandaal heeft zondagnacht de kerststal in Ulvenhout vernield. Hij trapte, terwijl zijn vrienden toekeken, de poppen in de stal met karatetrappen omver. Een beeld werd met een vuistslag tegen de grond gewerkt. "Puur geweld", verzuchten de makers van de kerststal op Instagram. Ze richten zich vervolgens rechtstreeks tot de dader. "Mis je de kickboksschool zo erg? Vond je het zo stoer dat je nog een keer terugkwam nadat wij de boel hersteld hadden?"

05.15

Kapsalon brandt uit in Den Bosch

Aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch is zondagnacht kapsalon Alanya uitgebrand. Rond drie uur werden de vlammen ontdekt. Alle appartementen boven de winkels van het complex werden op last van de brandweer ontruimd. Of die ook schade hebben opgelopen, is niet bekendgemaakt.

De brandweer in de uitgebrande kapperszaak Alanya in Den Bosch (foto: Bart Meesters)
De brandweer in de uitgebrande kapperszaak Alanya in Den Bosch (foto: Bart Meesters)
04.25

Autobrand in Oss

Aan de Doctor Hoebenstraat in Oss is zondagnacht een cabriolet uitgebrand. Het vuur werd rond twee uur ontdekt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Het is volgens een correspondent al de derde keer in een kleine twee maanden tijd dat in dit deel van de Schadewijk een auto in vlammen opgaat. Op 4 november was het ook al raak op de Doctor Hoebenstraat - toen werd een bestelbus verwoest - en 23 oktober brandde een auto uit op de Johannes Poststraat. "Deze drie branden woedden hemelsbreed binnen tweehonderd meter van elkaar."

De autobrand in Oss woedde rond twee uur zondagnacht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De autobrand in Oss woedde rond twee uur zondagnacht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!