Liveblog

112-nieuws: bosbrand in Waalre • oude auto brandt uit op A73

23 maart 2022 om 22:35 • Aangepast 24 maart 2022 om 10:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

22.30

Bosbrand in Waalre, ontplofte gasfles gevonden

In de bossen bij Waalre achter het Stationskoffiehuis heeft vanavond een middelbrand gewoed. Wandelaars hoorden een luide klap en gingen op onderzoek uit. Zij troffen een brandend stuk bos aan en belden de hulpdiensten. De brandweer had wat tijd nodig om het te vinden en om het goed te doven. Het ging om een stuk natuur van ongeveer 150 vierkante meter.

De brandweer vond ook een ontplofte gasfles. Deze is voor nader onderzoek meegenomen. Brandweer uit Waalre, Aalst en Eindhoven waren ter plaatse. De natuur is door weinig tot geen regenval erg droog op dit moment.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
21.30

Auto brandt uit op A73

Op de A73 bij Haps is vanavond een auto uitgebrand. De twee inzittenden konden de BMW tijdig op de vluchtstrook zetten en het voertuig verlaten. De auto moet als verloren worden beschouwd.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
20.30

Bestuurder ramt lantaarnpaal in Valkenswaard

Een oudere man nam op de N69 bij Valkenswaard ter hoogte van de aansluiting met de Westparallel de bocht te ruim en belandde via de berm op het fietspad. Vervolgens botste hij frontaal tegen een lantaarnpaal. De man werd ter observatie mee naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.10

Fietsster gewond na mogelijke aanrijding in Sprang-Capelle

Op de Veerweg in Sprang-Capelle is rond halfzes een fietsster in een sloot naast de weg terechtgekomen. Vermoedelijk is ze aangereden, maar volgens de politie is er nog veel onduidelijk.

De vrouw kwam in een zeker twee meter diepe sloot naast de weg terecht. Hulpverleners hebben haar uiteindelijk op de wervelplank gekregen, waarna ze met spoed overgebracht is naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten en de politie doet onderzoek naar de toedracht.

17.20

A2 en A50 weer open

Rijkswaterstaat meldt dat de A2 en A50 weer zijn vrijgegeven. De lange files lossen langzaam op.

16.45

Bosbrand op Oirschotse Heide

Op de Oirschotse Heide brak vanmiddag een bosbrand uit. Dat meldt de brandweer, die meerdere blusvoertuigen inzette. De brandt woedde in een stuk bos en heide van ongeveer 30 bij 40 meter. Rond vijf uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle is.

16.30

Ongeval op A2 en A50

Automobilisten in het oosten van Brabant kunnen zich opmaken voor een lange avondspits. Zowel op de A2 als op de A50 gebeurde een ongeval en dat leidt tot lange files.

LEES OOK: Ongevallen op A2 en A50 leiden tot lange files

15.40

Bouwvakker valt van steiger in Breda

Op de Margrietstraat in Breda is vanmiddag een bouwvakker van een steiger gevallen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te landen in Breda.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
14.31

Gemeente Den Bosch controleert inkoop tweedehands spullen

De gemeente Den Bosch en de politie hebben dinsdag samen een controle gehouden op registratie van inkoop en opkoop van tweedehands spullen. Twaalf bedrijven werden gecontroleerd. Hiervan bleken er vijf geen verplicht register bij te houden. De gemeente gaat ze helpen deze op orde te krijgen. Op deze manier wordt het doorverkopen van gestolen spullen namelijk moeilijker gemaakt.

Bij verschillende bedrijven zijn ook overtredingen gevonden, zoals illegale woonvoorziening, fraude aan de meterkast en spullen voor hennep en harddrugs.

Wachten op privacy instellingen...
14.17

Brand in Oploo onder controle

De grote brand die woedde in de opslag van een timmerbedrijf in Oploo, is rond twee uur onder controle. De opslag is grotendeels verwoest. Aan het gebouw zat een huis vast, de brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand daarnaar oversloeg.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
11.59

Grote brand in opslag in Oploo

In een opslag aan de Deurneseweg in Oploo woedt woensdagochtend een grote brand. Het is de opslag van een timmer- en aannemersbedrijf, waar veel hout in opgeslagen staat.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
10.59

Ongeluk in Tilburg: kind overleden

Een fietser is woensdagochtend overleden na een botsing met een auto. Volgens de politie gaat het om een kind. Dat gebeurde iets na negen uur op de Stokhasseltlaan in Tilburg, ter hoogte van tuincentrum GroenRijk.

LEES OOK: Kind op fiets komt om het leven na aanrijding in Tilburg

10.44

Brand bij bedrijf Bergen op Zoom

Bij het bedrijf Concrete Valley aan de Lelyweg in Bergen op Zoom is woensdagochtend brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar een middelgrote brand. Meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ter plaatse. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
10.08

Bouwvakker gewond door ladder die op hem valt

Op een bouwplaats aan de Steenakker in Nuenen is een bouwvakker gewond geraakt. Een ladder is vanaf een hoge verdieping naar beneden gevallen en kwam op de man terecht. De klap was zo hard dat zijn helm doormidden brak. De man raakte zwaargewond en was volgens een 112-correspondent af en toe nauwelijks aanspreekbaar. Twee ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het bedrijfsongeluk wordt verder onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.26

Auto in brand op A58

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg stond bij Oirschot een auto in brand. De rechterrijstrook was daardoor ruim een half uur dicht, wat twintig minuten vertraging veroorzaakte. Op de A58 in de andere richting had verkeer vanaf Tilburg te maken met zo'n veertig minuten vertraging. Iets voor negen uur had een berger de brandende auto weggehaald.

07.51

Ongeluk op A2 bij Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Schuur in brand

Bij een huis aan de Cuijksedijk in Mill is vanochtend iets na zes uur een schuur compleet uitgebrand. De schuur zou volgens een 112-correspondent worden bewoond, maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Drie schapen die op terrein liepen, zijn in veiligheid gebracht. De bewoners zijn in eerste instantie met een tuinslag begonnen met blussen, vervolgens nam de brandweer het van hen over.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
5.30

Jongeman onwel in bos, hulpdiensten rukken uit

Iets na tien uur gisterenavond is een jongeman in een bos bij Budel onwel geworden. De hulpdiensten werden gealarmeerd. De man was volgens een 112-correspondent samen met een vrouw behoorlijk diep het bos ingereden. Daar hadden ze zich vastgereden in het zand aan de Kuikensvendijk, vlakbij de Randweg-Oost. De plek ook waar de hulpdiensten naartoe werden geroepen vanwege de onwelwording.

En juist die plek zorgde volgens de 112-correspondent nog voor behoorlijk wat problemen. Voor de ambulance bleek het zandpad een onmogelijke horde en ook de politie reed zich vast. De brandweer bracht de man uiteindelijk naar de ambulance waarmee hij vervolgens naar het ziekenhuis werd vervoerd. De brandweer hielp tot slot ook de politie weer weg te komen van het zandpad.

05.30

Gewonden na botsing tussen fietsers

Een fietser is gisteravond rond half tien ernstig gewond geraakt toen hij in Rijen op de Rijksweg tegen een andere fietser botste. Ook de tweede fietser raakte gewond. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!