Liveblog

112-nieuws: file op de A2 na botsing • boom valt op auto's

7 oktober 2022 om 20:31 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:44
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.02

File op de A2 na botsing

Op de A2 tussen de knooppunten Batadorp en De Hogt staat een lange file die momenteel zorgt voor veertig minuten vertraging. Er is een rijstrook gesloten richting Maastricht omdat er twee auto's op elkaar gebotst zijn. De berger gaat aan de slag en daarna komt de schoonmaakwagen in actie.

Wachten op privacy instellingen...
20.25

Brand in schuur

Aan de Schoolstraat in Eersel woedde vrijdagavond een brand in een schuur achter een huis. De brandweer wist het vuur snel te doven. Een groot deel van de schuur is verloren door de brand. De bewoonster was thuis toen de brand uitbrak maar raakte niet gewond.

19.37

Boom valt op auto's

Op een parkeerplaats aan de Hofstraat in Hoeven is een boom omgevallen en op meerdere auto's terechtgekomen. Zover bekend raakte niemand gewond. De omgeving is afgezet.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
18.26

Botsing in Tilburg

Op de kruising van de Sweelincklaan en de Van Anrooijlaan in Tilburg zijn vrijdagmiddag twee auto's gebotst. Een van de voertuigen begon na de aanrijding te roken. Daarop werd de Tilburgse brandweer gealarmeerd. Van een brand bleek uiteindelijk geen sprake, maar de brandweer heeft de politie geholpen om de voertuigen van de kruising af te halen. Er raakte niemand gewond.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
17.24

Fikse file op de A2 bij Leende

Op de A2 bij Leende zijn meerdere auto's vrijdagmiddag rond vijf uur op elkaar gebotst. Het verkeer wordt omgeleid over de vluchtstrook richting Maastricht. Volgens Rijkswaterstaat bedraagt de extra reistijd bijna tachtig minuten.

17.17

Dieren geschoten in Loon op Zand

Een onaangename vondst in Loon op Zand afgelopen nacht: aan de Klokkenlaan zijn meerdere geschoten konijnen, herten en vossen aangetroffen. De dieren lagen bebloed bij elkaar op een hoop. Ze zijn in de omgeving geschoten door jagers, zo melden bewoners, die de politie inmiddels in kennis hebben gesteld van de vondst.

De gevonden dieren.
De gevonden dieren.
16.22

Botsing in Roosendaal

Op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal zijn vrijdagmiddag drie voertuigen gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Borchwerf met de Bosstraat. Op de kruising botsten eerst een bezorgbus en een minibus. Daarna kwam de bezorgbus tot stilstand tegen een personenwagen. Er vielen geen gewonden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
14.49

Zijmuur bij kapel in Moergestel omvergereden

Een zijmuur van een Mariakapel in Oisterwijk is door onbekenden omvergereden. De kapotte muur aan de Moergestelseweg is vrijdag ontdekt. De gemeente Oisterwijk is op de hoogte van de schade. Getuigen van de aanrijding worden verzocht zich te melden. Bij de kapel hangen ook camera's, mogelijk leveren deze beelden meer informatie op.

De kapel zelf is niet beschadigd geraakt.

Muur bij Mariakapel omvergereden (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Muur bij Mariakapel omvergereden (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
14.20

Dronken automobilist veroorzaakt ongeluk in Eindhoven

Een dronken automobilist heeft vrijdagmiddag een ongeluk veroorzaakt op de Boschdijk in Eindhoven. In de auto lagen volgens een 112-correspondent verschillende flessen drank, waaronder een drinkpak wijn.

De automobilist raakte een andere auto en belandde vervolgens ondersteboven op de weg. De auto die werd geraakt, vloog tegen een andere bus aan. Twee van de drie auto's worden weggetakeld. De automobilist is aangehouden.

De weg richting het centrum van Eindhoven is tijdelijk afgesloten.

Foto: Dave Hendriks - SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
14.15

Explosief in Oss kwam niet uit criminele circuit

Het explosief dat donderdagnacht binnen werd gegooid bij een appartement in Oss, is niet afkomstig uit het criminele circuit. Dat meldt de politie.

Door het explosief ontstond er rook in de gang van het appartement, de bewoonster kon daardoor niet uit het huis komen. De brandweer heeft de deur met veel geweld moeten forceren, de vrouw had haar huis voorzien van extra sloten en inbraakstrips.

De politie is op zoek naar getuigen.

LEES OOK: Brand door explosief in brievenbus van huis in Oss, enorme schade

13.43

Verkeerscontrole levert 25 boetes op en bijna 10.000 euro aan openstaande schulden

In totaal 25 automobilisten zijn donderdag op de bon geslingerd door de politie tijdens een verkeerscontrole in Oudenbosch en Rucphen. Het gaat om verschillende overtredingen zoals rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en rijden met mobiele telefoon in de hand.

De Belastingdienst inde tijdens de controle 9.300 euro aan openstaande belastingschulden. Ook twee voertuigen zijn in beslag genomen.

13.30

Buurtbewoners schrikken van ravage in Oss, brandweer moest deur forceren

De schade aan de voordeur van het appartement in Oss waar donderdagnacht een explosief afging, is groot. De brandweer moest met grof geschut de deur openbreken om een vrouw uit huis te halen. Omwonenden reageren geschrokken als ze zien wat voor ravage er bij hun buurvrouw is ontstaan.

LEES OOK: Buurtbewoners schrikken van ravage in Oss, brandweer moest deur forceren

Onderzoek bij het huis waar donderdagnacht een explosief afging (foto: Collin Beijk - Omroep Brabant).
Onderzoek bij het huis waar donderdagnacht een explosief afging (foto: Collin Beijk - Omroep Brabant).
In de hal liggen glasscherven nadat de deur geforceerd moest worden (foto: Collin Beijk - Omroep Brabant).
In de hal liggen glasscherven nadat de deur geforceerd moest worden (foto: Collin Beijk - Omroep Brabant).
12.03

Vrouw die voorbijganger op het spoor duwde zit nog vast

De 41-jarige vrouw uit Middelburg die donderdagavond een vrouw opzettelijk op het spoor duwde, zit nog vast. Ze wordt vrijdag verhoord, zo meldt de politie. Het slachtoffer is een 19-jarige vrouw.

LEES OOK: Vrouw (19) expres op het spoor geduwd, omstanders redden haar

11.34

Vrachtwagen rijdt lantaarnpaal omver in Oisterwijk

Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagochtend een lantaarnpaal omvergereden in Oisterwijk. Dit gebeurde toen hij de bocht wilde nemen op de kruising van de Bedrijfsweg met de Kerkhovensestraat in Oisterwijk. De lantaarnpaal belandde op het wegdek. Een automobilist moest flink in de remmen om te voorkomen dat die de lantaarnpaal zou raken. De lantaarnpaal was net nieuw. De vorige was ook kapot gegaan bij een aanrijding.

De aangereden lantaarnpaal was net nieuw (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De aangereden lantaarnpaal was net nieuw (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Het ging mis toen de vrachtwagenchauffeur de bocht wilde nemen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Het ging mis toen de vrachtwagenchauffeur de bocht wilde nemen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
11.18

Vrouw op spoor geduwd

Een vrouw is donderdagavond op het spoor geduwd bij het station van Bergen op Zoom. Volgens de politie is dit opzettelijk gebeurd. Mensen die dit zagen gebeuren, haalden de vrouw van het spoor. Het slachtoffer had zich bij de val bezeerd en is enorm geschrokken. Een 41-jarige vrouw uit Middelburg is aangehouden. De verdachte zit vast voor verhoor.

LEES OOK: Vrouw expres op het spoor geduwd, omstanders redden haar

11.06

Kapotte vrachtwagen op A67

De rechterrijstrook van de A67 van Eindhoven richting Venlo is sinds kwart voor elf vrijdagochtend afgesloten bij Someren. Daar staat een kapotte vrachtwagen. Dit leidde rond halftwaalf tot een zeven kilometer lange file vanaf knooppunt De Hogt. De vertraging bedroeg op dat moment veertig minuten. Om twaalf uur waren de problemen op de A67 voorbij.

10.30

Dode man in het water gevonden in Uden

Een voorbijganger heeft vrijdagochtend een lichaam zien drijven in het water aan de Florijn in Uden. Het blijkt om een dode man te gaan, meldt de politie. Het is onduidelijk hoe de man in het water terecht is gekomen. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. Ze houdt rekening met alle mogelijke scenario's.

De plaats waar het lichaam werd gevonden is afgezet met schermen (foto: Marco van der Broek/SQ Vision).
De plaats waar het lichaam werd gevonden is afgezet met schermen (foto: Marco van der Broek/SQ Vision).
08.20

File op A27 naar Breda door vrachtwagen met pech

Een vrachtwagen met pech veroorzaakte vrijdagochtend rond halfnegen problemen op de A27 bij knooppunt Hooipolder. Er ontstond een flinke file op de weg naar Breda. Pas rond tien uur 's ochtends waren de problemen verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...
07.24

Omgekomen paarden liepen los op A50

De twee paarden die donderdagnacht om het leven kwamen op de A50 bij Oss liepen daar op de snelweg. Dat laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten. De dieren werden aangereden door twee vrachtwagenchauffeurs. "De paarden waren vrijwel op slag dood", laat de weginspecteur weten. Waar de paarden vandaan kwamen, wordt onderzocht.

LEES OOK: Paarden overleden bij ongeluk op A50 bij Oss, dieren liepen los op snelweg

Schade aan een van de betrokken vrachtwagens (foto: Twitter WIS_Robert).
Schade aan een van de betrokken vrachtwagens (foto: Twitter WIS_Robert).
06.33

Kapotte vrachtwagen op A59

Op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel werd de verbindingsweg bij Made naar de A16 richting Breda vrijdagochtend vroeg afgesloten. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Dit leidde rond zeven uur vrijdagochtend tot vijf kilometer file, goed voor twintig minuten vertraging. Rond kwart over zeven waren de problemen verleden tijd.

06.01

Paarden overleden bij ongeluk op A50

Twee paarden zijn donderdagnacht overleden bij een aanrijding op de A50 bij Oss. Hierbij waren volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat twee vrachtwagenchauffeurs betrokken. De aanrijding vond plaats op de weg van Arnhem richting Eindhoven. De vrachtwagenchauffeurs liepen bij het ongeluk geen letsel op.

LEES OOK: Twee paarden overleden bij ongeluk op A50

Schade aan een van de betrokken vrachtwagens (foto: Twitter WIS_Robert).
Schade aan een van de betrokken vrachtwagens (foto: Twitter WIS_Robert).
03.37

Explosie bij huis in Oss

Bij een huis aan de Gerrit van der Veenstraat in Oss vond donderdagnacht een ontploffing plaats. Rond halftwee zou een explosief door de brievenbus naar binnen zijn gegooid. Daardoor ontstond brand. Volgens de politie zou de schade aanzienlijk zijn. De brandweer heeft de bewoonster naar buiten gehaald. Zij werd opgevangen door ambulancemedewerkers, maar was niet gewond geraakt.

03.21

Vrachtwagenchauffeur weggestuurd van vluchtstroom A58

Een vrachtwagenchauffeur is donderdagnacht weggestuurd van de vluchtstrook van de A50 bij knooppunt De Baars. Hij had daar zijn vrachtwagen geparkeerd om even te slapen. De vrachtwagenchauffeur heeft een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
02.24

Zeventien vrachtwagens weggestuurd langs A58

Zeventien vrachtwagenchauffeurs die hun truck hadden geparkeerd op de vluchtstrook en in de berm van de A58 bij de verzorgingsplaatsen Kloosters en Kriekampen zijn daar donderdagnacht weggestuurd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Ze hebben een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
01.27

Vrachtwagen met dieren strandt langs A50

Een vrachtwagen waarmee dieren vervoerd werden, strandde donderdagnacht op de vluchtstrook van de A50 bij Sonse Heide. Een wiel was afgebroken. Een rijstrook werd daarop afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!