Liveblog

112-nieuws: zeer grote brand in Tilburg • steekpartij in Roosendaal

13 november 2022 om 17:18 • Aangepast 14 november 2022 om 11:56
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.03

Treinverkeer komt langzaam weer op gang

Het treinverkeer richting Utrecht Centraal komt langzaam weer op gang meldt de NS. De stroomstoring in de bovenleiding is opgelost. Reizigers vanaf 's-Hertogenbosch zouden steeds minder hinder moeten ervaren.

20.28

Fietsster aangereden in Deurne

Een jonge vrouw is op de Langstraat in Deurne van haar fiets gereden. Zij fietste op een voorrangsweg en een auto uit de zijweg zag haar over het hoofd en raakte de vrouw. Ze vloog over de motorkap en mensen die het zagen gebeuren schoten direct te hulp. Het meisje is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Walter van Bussel SQ Vision Mediaprodukties
Walter van Bussel SQ Vision Mediaprodukties
20.00

Geen treinen door stroomstoring Utrecht Centraal

Het treinverkeer van en naar Utrecht vanaf 's-Hertogenbosch is zondagavond ontregeld door een stroomstoring op station Utrecht Centraal. Een woordvoerder van NS geeft aan dat er veel treinen uitvallen en dat er zeer beperkt treinverkeer is. Sommige treinen rijden wel of met vertraging, aldus de zegsman. NS kan niet zeggen hoelang de storing duurt en zoekt uit wat er precies aan de hand is.

19.06

Overval pizzeria Sleeuwijk

Een man heeft bij een pizzeria aan de Nieuwe Es in Sleeuwijk geprobeerd om geld te krijgen. Daarbij driegde hij met een wapen. De politie heeft het volgende signalement afgegeven. Blanke man, ongeveer 18 jaar oud en in het zwart gekleed.

Jeroen Stuve SQ Vision Mediaprodukties
Jeroen Stuve SQ Vision Mediaprodukties
17.30

Traumahelikopter voor steekpartij

Er is een traumahelikopter geland voor het slachtoffer van de steekpartij in Roosendaal. Volgens de politie is de man aanspreekbaar.

17.00

Steekpartij in Roosendaal

Op de Mondriaanstraat in Roosendaal is een man neergestoken, zo meldt de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld.

16.30

Grote brand in Tilburg

Aan de Kapitein Nemostraat in Tilburg is een grote brand uitgebroken. Er is sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer is al ter plaatse en meerdere eenheden zijn onderweg.

LEES OOK: Meerdere ontploffingen bij zeer grote brand in Tilburg

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
13.49

Automobilist achtervolgd en bijna van de weg gedrukt

Tien mensen zijn zaterdagnacht aangehouden op de A4 bij Hoogerheide. Ze worden ervan verdacht dat ze in meerdere auto's probeerden een andere automobilist van de weg te drukken. Ze zouden die bestuurder, die samen met een vrouw in de auto zat, achtervolgd hebben vanaf Steenbergen. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van een ruzie in de relationele sfeer. De tien verdachten komen allemaal uit Roemenië. Zij zijn vastgezet.

LEES OOK: Roemenen proberen auto van de A4 te rijden, 10 verdachten vast

13.17

Inhoud verhuisdoos op A2

Meerdere rijstroken van de A2 van Utrecht richting Den Bosch werden zondagmiddag afgesloten. Daar was bij Zaltbommel de inhoud van een verhuisdoos op het wegdek beland. De weginspecteur werd ingeschakeld om de spullen van de weg te halen. De afsluiting leidde tot een file vanaf Kerkdriel

Wachten op privacy instellingen...
12.44

Man vast na spookrijden

Een dronken automobilist is zondagochtend aangehouden op de Molenstraat in Oudenbosch. De politie had meldingen binnengekregen dat de man had spookgereden op de A59 vlakbij Fijnaart. Ze lieten de verdachte, een 36 jarige man uit Oudenbosch, stoppen bij een tankstation. De man leek dronken. Hij weigerde een ademanalyse. Daarop werd hij aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto waarin hij reed, was niet verzekerd.

12.26

Gezochte fietser meldt zich

De fietser die vrijdagavond op de Meester Bierensweg in Prinsenbeek bijna werd aangereden door een automobilist heeft zich gemeld. Dat maakte de politie zondagmiddag bekend. De automobilist, die zwaar onder invloed was van alcohol en mogelijke andere verdovende middelen, richtte een ware ravage aan toen hij op de Meester Bierensweg reed. Onder meer een plantenbak en een hek moesten het ontgelden. De verdachte is een man (52) zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

09.43

Gewonden bij ruzie op woonwagenkamp

Twee mensen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een ruzie op het woonwagenkamp aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Om halfeen werd de politie gewaarschuwd dat er iemand zwaargewond zou zijn geraakt. Daar aangekomen troffen agenten een man aan met een steekwond. Een andere man was gebeten door een hond. De twee, die familie zijn, werden naar een ziekenhuis gebracht. Een van de hen werd na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De ander moet in het ziekenhuis blijven.

07.12

Seinstoringen hinderen treinverkeer

Vanwege een seinstoring reden er van zeven uur tot kwart voor negen zondagochtend veel minder treinen op het traject tussen Breda en Den Bosch. De NS vreesde in eerste instantie dat de problemen niet voor halftien 's ochtends zouden zijn opgelost. Ook tussen Deurne en Venlo reden vanwege een seinstoring zondagochtend geen treinen. Dit duurde tot twaalf uur 's middags. Hier werden zolang bussen ingezet.

07.00

Metingen na melding stank in Breda

De brandweer werd rond vijf uur zaterdagnacht opgeroepen vanwege stank aan de Haven in Breda. Een 112-correspondent zag de brandweer metingen doen in appartementen boven een pizzazaak. "Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. Het een en ander heeft een aantal uren geduurd."

De brandweer deed metingen in appartementen boven een pizzazaak aan de Haven in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer deed metingen in appartementen boven een pizzazaak aan de Haven in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer aan de Haven in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer aan de Haven in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
06.59

Nog meer treinproblemen

Tussen Den Bosch en Geldermalsen reden van zeven uur tot kwart over negen zondagochtend geen treinen vanwege uitgelopen werkzaamheden. Dit is sneller dan waar de NS eerder rekening mee hield. De NS ging er in eerste instantie vanuit dat de treinen op dit traject pas rond tien uur 's ochtends weer volgens schema zouden rijden.

06.10

Automobilisten zijn rijbewijs kwijt

Drie automobilisten moesten zaterdagnacht hun rijbewijs inleveren tijdens alcoholcontroles in Helmond en Eindhoven. Twee van hen reden met een snelheid van 128 en 137 kilometer per uur richting de controlefuik in de Eisenhowerlaan. Daar geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Een andere automobilist moest het rijbewijs inleveren omdat die weigerde mee te werken aan de controle. Vijf automobilisten hadden te veel op en kregen een proces-verbaal.

04.08

Automobilist weggestuurd van uitvoegstrook

Een automobilist is zaterdagnacht met zijn auto weggestuurd van de uitvoegstrook op de A50 bij Son. Daar stond hij zeer gevaarlijk. De bestuurder wilde volgens de weginspecteur van Rijkswaterstaat 'even frisse lucht'. De weginspecteur heeft de automobilist doorgestuurd naar een veilige locatie.

Wachten op privacy instellingen...
02.40

Autobrand in Rosmalen

Aan het Luyckershofke in Rosmalen is zaterdagnacht een BMW uitgebrand. De brand werd rond kwart over een gemeld bij de brandweer. Bij aankomst stond de geparkeerde auto al volledig in lichterlaaie. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de BMW verloren ging. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan. Een bergingsbedrijf heeft het wrak meegenomen. De boom waaronder de auto geparkeerd was, raakte flink beschadigd.

Van de auto in Rosmalen bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters).
Van de auto in Rosmalen bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters).
01.23

Scooterrijder gelanceerd

Een snorscooterrijder is zaterdagnacht gelanceerd op de Heuvel in Westerhoven. Waarschijnlijk had de man op de nieuw ingerichte weg, die deze week werd heropend, een haakse bocht op het fietspad over het hoofd gezien. De man kwam in het losse zand tegen een boom tot stilstand. Voorbijgangers vonden hem. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar Westerhoven. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De situatie van het slachtoffer zou zeer ernstig zijn.

LEES OOK: Scooterrijder zwaargewond na crash op nieuw ingerichte weg

De scooterrijder is met spoed naar een ziekenhuis gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De scooterrijder is met spoed naar een ziekenhuis gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.38

Storing overwegen Udenhout

Diverse mensen hebben zich zaterdagavond niets aangetrokken van de gesloten spoorbomen bij de overwegen aan de Kreitenmolenstraat, de Brabantsehoek en de Brem in Udenhout. Die gingen rond negen uur dicht vanwege een overwegstoring. Volgens een 112-correspondent staken automobilisten, voetgangers en fietsers daarop massaal de overgangen over om aan de overkant te komen. Iemand gaf hen hierbij wel het advies goed naar links en rechts te kijken voordat ze overstaken.

LEES OOK: Mensen negeren dichte overwegen na storing in Udenhout

Diverse mensen negeerden de slagbomen in Udenhout (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Diverse mensen negeerden de slagbomen in Udenhout (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!