Video

Reeks schietpartijen in Oss, mannen uit Veghel krijgen jaar cel

15 november 2022 om 14:59 • Aangepast 23 november 2022 om 09:41
nl
Twee mannen uit Veghel (22 en 25 jaar oud) zijn dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een jaar cel na een reeks schietpartijen in Oss afgelopen juli. In een week tijd werden meerdere kogels afgevuurd op huizen in onder meer de Merelstraat en de Veekraal.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Hierna deed de politie verschillende invallen. Daarbij werd de 22-jarige man opgepakt. In de woonkamer waar hij werd gearresteerd, lagen twee gebruiksklare wapens en munitie op de salontafel.

Sok met 7800 euro
De 25-jarige Veghelaar werd op straat aangehouden met een vuurwapen. In zijn huis werd een sok met 7800 euro gevonden. Volgens hem was dat geld bestemd voor een vakantie naar Turkije, maar de rechtbank noemt dat onwaarschijnlijk.

Hij werd naast verboden wapenbezit veroordeeld voor witwassen. Het geldbedrag is inbeslaggenomen.

23-jarige Mo op klaarlichte dag doodgeschoten
De schietpartijen zorgden voor grote onrust in de buurt. Volgens bewoners zouden de incidenten te maken hebben met een dodelijke schietpartij in april waarbij de 23-jarige Mo om het leven kwam. "Het zijn vrienden van hem, het is allemaal met elkaar verbonden", aldus een van de omwonenden.

Mohamed (23) werd op 14 april dit jaar op klaarlichte dag doodgeschoten op het Leeuwerikhof in Oss. Hij overleed op zo'n twintig meter van zijn huis. De dader sloeg op de vlucht.

LEES OOK:

Weer een huis beschoten in Oss, vierde keer in een week tijd
Buurt voelt zich onveilig na weer een schietpartij: 'Er moet iemand dood' Verband tussen reeks schietpartijen in Oss: 'Personen aan elkaar te linken' Arrestaties na beschietingen: wat gebeurde er in de 'maffiabuurt' in Oss?

Een huis werd onder vuur genomen in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Een huis werd onder vuur genomen in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!