Reddingsteam is met honden vertrokken om overlevenden te zoeken in Turkije

6 februari 2023 om 13:03 • Aangepast 7 februari 2023 om 12:58
nl
Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is vanaf vliegveld Eindhoven met 65 hulpverleners en acht reddingshonden naar Turkije gevlogen. Het team is sinds maandagavond onderweg en gaat daar onder het puin overlevenden zoeken van de aardbeving.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Maandag aan het einde van de middag vetrok een vrachtvliegtuig met benodigd materieel. Het is nog niet duidelijk hoe laat het team en de honden volgen, meldt het Urban Search and Rescue Team in een liveblog op de website.

Aardbevingen
Het zuidoosten van Turkije is getroffen door inmiddels twee zware aardbevingen, die zeker meer dan duizend mensen het leven hebben gekost in Turkije en buurland Syrië. Het vrachtvliegtuig vervoert materieel, zoals zogenoemd redgereedschap, met een gewicht van 15 ton.

Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid meldde eerder op de dag al dat het team wordt gestuurd. Hierin zitten mensen van politie, brandweer, ambulance en defensie. Het team van USAR wordt zowel in binnen- als buitenland ingezet bij rampen of ongevallen waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!