Huizen voor grote gezinnen van statushouders zijn moeilijk te vinden

7 februari 2023 om 06:45 • Aangepast 8 februari 2023 om 06:33
nl
Gemeenten worstelen met de huisvesting van meer dan vijfhonderd grote statushoudersgezinnen. Ze hebben niet genoeg sociale huurhuizen die geschikt zijn voor zes mensen of meer, meldt de Volkskrant. Onder meer in Breda is is een flink probleem.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De gemeente Breda moet momenteel woonruimte vinden voor veertien gezinnen van zes mensen en acht gezinnen van meer dan acht mensen.

'Uitschieters van elf tot twaalf mensen'
Ook op andere plaatsen speelt dit probleem. Zo moet Eindhoven vijf gezinnen van zes mensen en twee gezinnen van negen mensen plaatsen. In Tilburg staan volgens een woordvoerder vijf gezinnen van meer dan zes personen op de wachtlijst, ‘met uitschieters van elf en twaalf mensen’.

In totaal moeten ongeveer 150 Nederlandse gemeenten samen nog huizen vinden voor zo'n driehonderd gezinnen van zeven of meer mensen, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de krant weten. Het gaat daarbij om ongeveer 2400 statushouders. Het is onbekend in hoeveel gemeenten dat problemen veroorzaakt. Daarnaast moeten volgens het COA nog 225 gezinnen van zes mensen een huis krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.