Voetballer trapt tegenstander bewusteloos: vier maanden de cel in

30 maart 2023 om 15:09 • Aangepast 7 april 2023 om 02:01
nl
Een 28-jarige man uit Den Bosch gaat vier maanden de gevangenis in, omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd een andere speler bewusteloos heeft getrapt. Volgens de rechtbank in Arnhem heeft de speler van sv CHC zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling. Hij moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van ruim 9000 euro betalen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De mishandeling vond eind november 2021 plaats in Tiel. Het team van de dader, het derde elftal van de Bossche club, speelde daar tegen het tweede van RKTVC. Het slachtoffer was toen 20.

Met gestrekt been
De dader was eerder in het duel uit het veld gestuurd. Toen later tijdens de wedstrijd een vechtpartij ontstond, rende hij het veld in. Hij sprong met beide benen tegen de rug van het slachtoffer. Volgens de rechter probeerde die man overeind te komen na een eerdere val en zag hij de CHC'er niet aankomen. Het slachtoffer werd hard geraakt in het gebied van zijn nek en hoofd.

Het slachtoffer liep een hersenschudding op en zakte bewusteloos in elkaar. Hij lijdt sindsdien aan geheugenverlies, vergeetachtigheid en slaapstoornissen en hield er een trauma aan over. Hij kon maanden niet werken en heeft er anderhalf jaar later ook lichamelijk nog last van.

Proeftijd van drie jaar
De rechtbank constateert dat de Bosschenaar zich totaal niet schuldig voelt. Hoewel camerabeelden het tegendeel aangeven, blijft hij volhouden dat hij slechts geduwd heeft om partijen uit elkaar te halen. Mocht hij de komende drie jaar weer in de fout gaan, dan gaat de Bosschenaar voor nog eens vijf maanden de cel in.

Ook de officier van justitie vond dat sprake was van zware mishandeling en vond een half jaar cel een gepaste straf. De schadevergoeding die de Bosschenaar zou moeten betalen, 6000 euro, viel wel lager uit.

LEES OOK: Voetballer schopt tegenstander bewusteloos: half jaar celstraf geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!