Liveblog

112-nieuws: gewonde bij schietpartij • Kruidvat en PLUS in Best overvallen

28 april 2023 om 16:52 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.25

Gewonde bij schietpartij in Oisterwijk

Bij een schietpartij aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk is een man gewond geraakt. Zijn verwondingen zijn volgens de politie niet levensbedreigend en het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd op bedrijventerrein Kerkhoven is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Het slachtoffer zal eerst worden behandeld, voordat de politie met hem gaat praten.

In de nabije omgeving, op de Kerkhovensestraat, heeft rond hetzelfde tijdstip een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Volgens de politie heeft dit ongeval niets te maken met het schietincident.

21.10

Dronken automobiliste botst tegen lantaarnpaal

Een automobiliste is vanavond met haar Opel op de Bedrijfsweg in Oisterwijk in de slip geraakt. Daardoor botste ze op de kruising met de Kerkhovensestraat tegen een lantaarnpaal. De bestuurster is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. Meer naar het ziekenhuis hoefde ze niet, maar wel naar het politiebureau. Uit de blaastest bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Haar hondje raakte door de klap lichtgewond. De auto is total loss en moest worden weggesleept.

De auto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision/Jack Brekelmans).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision/Jack Brekelmans).
Foto: SQ Vision/Jack Brekelmans
Foto: SQ Vision/Jack Brekelmans
20.30

Gewapende overvallen op Kruidvat en PLUS in Best

In nog geen drie kwartier tijd zijn vanavond gewapende overvallen gepleegd op twee winkels in Best. Rond kwart over acht was het raak bij het filiaal van Kruidvat aan het Wilhelminaplein. Nog voor negen uur meldde de politie een overval op de PLUS-vestiging aan de Rendierhei. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het om dezelfde dader gaat.

Volgens een Burgernetmelding werd de Kruidvat overvallen door een man van zeker vijftig en had hij een wapen bij zich. Hij droeg een blauwe jas met capuchon en pet en vluchtte te voet. De PLUS-vestiging werd overvallen door een man met een zwarte jas, zwarte broek, een pet en zwartwitte sportschoenen. Hij is lichtgetint en heeft zich na de overval op een fiets uit de voeten gemaakt. De politie adviseert 112 te bellen en de man niet zelf te benaderen.

LEES OOK: Gewapende overvaller slaat twee keer toe in drie kwartier tijd

20.15

Huiselijk geweld in Veghel

Een vrouw is in haar woonplaats Veghel bont en blauw geslagen door haar man. De vermoedelijke dader (46) is aangehouden. Wijkagent Ger Roumen meldt dit. Hij heeft zijn collega's geholpen, die waren opgetrommeld voor een melding van huiselijk geweld. Roumen vindt het raar dat het slachtoffer geen aangifte wil doen. Ook zet hij vraagtekens bij de hulpverlening: "Die mag opgeschroefd worden."

19.30

Politie doet goede vangst in Bakel

In een loods in Bakel heeft de politie woensdag en vandaag veel huishoudelijke producten, kleren en honderden dozen met schoenen en slippers gevonden. Vermoedelijk is alles afkomstig van een ladingdiefstal uit een oplegger, ergens in ons land. De waarde van de buit is zeker een ton. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

LEES OOK: Ruim een ton aan gestolen kleren, schoenen en airfryers in beslag genomen

17.23

Koningsdag krijgt vervelend staartje

Bij een controle op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son zijn vannacht negen bestuurders aangehouden. Zij waren allen onder invloed: een van alcohol, de acht anderen van drugs, zo meldt de verkeerspolitie. Ook werden bij de nachtelijke controle na Koningsdag negen bonnen uitgedeeld voor rijden zonder helm (drie) en het niet handsfree bellen (twee).

16.35

Geen treinen Eindhoven-Venlo

Tot zes uur vanavond rijden er geen treinen tussen Eindhoven-Centraal en Venlo, dit melden de Nederlandse Spoorwegen. Oorzaak is een 'voorwerp in de bovenleiding'. Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail laat weten dat er bij het Noord-Limburgse America bouwplastic aan beide kanten van het spoor in de bovenleiding terecht is gekomen. Een machinist van een passerende trein had dit opgemerkt.

Monteurs zijn rond half vijf begonnen met het klaren van de klus. 1Limburg weet te melden dat het plastic met een speciale geïsoleerde stok moet worden verwijderd. Volgens de ProRail-woordvoerder ziet het er niet naar uit dat de bovenleiding beschadigd is. Voor zover bekend zijn er geen treinen onderweg gestrand. Aanvankelijk dacht de NS dat de verstoring tot half negen zou duren.

Eerder vandaag reden er tussen Eindhoven Centraal en Weert geen treinen. Dit was het gevolg van een aanrijding bij Geldrop. De verstoring duurde van kwart over elf vanmorgen tot een uur of drie vanmiddag.

16.45

Auto's flink beschadigd na botsing

Op de T-splitsing Meemortel/Heikantstraat in Budel zijn vanmiddag twee personenwagens tegen elkaar gebotst. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Personeel van een ambulance heeft de bestuurster van een van de auto’s wel nagekeken, maar ze hoefde niet mee naar een ziekenhuis. Beide wagens liepen flinke schade op. Een berger is opgeroepen om ze weg te slepen. Een rijbaan van de Meemortel werd tijdens deze operatie door de politie afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.

De T-splitsing in Budel waar het ongeluk gebeurde (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De T-splitsing in Budel waar het ongeluk gebeurde (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie zette een deel van de weg af (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie zette een deel van de weg af (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
16.30

Auto uit de bocht, bestuurder vlucht

Op de Essenseweg in Nispen, net voor de grens met België, is vanmiddag rond drie uur een wagen uit de bocht gevlogen. De auto kwam vervolgens in botsing met wat paaltjes en kwam tot stilstand tegen één van die paaltjes. Buurtbewoners zouden nog geprobeerd hebben om de man te helpen. Toen besloten werd om de politie te bellen, ging de bestuurder er vandoor, zo meldt een 112-correspondent.

De Nederlandse en Belgische politie hebben in de buurt naar de automobilist gezocht. Het is niet bekend of zij de bestuurder te pakken hebben gekregen. De auto zal door een bergingsbedrijf afgevoerd worden.

De wagen die in Nispen uit de bocht vloog, wordt door de politie bekeken (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen die in Nispen uit de bocht vloog, wordt door de politie bekeken (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten bekijken de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten bekijken de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
16.25

Goede vangst na tip

In een huis aan de Landheining in Breda heeft de politie rond middernacht twee vuurwapens, munitie en tientallen pillen gevonden. De pillen bleken harddrugs zijn. Alle verboden spullen zijn in beslag genomen. De bewoner werd meteen aangehouden en zal in een politiebureau worden verhoord. De politie was direct op onderzoek uitgegaan nadat ze gisteren informatie had gekregen. Van wie is niet duidelijk.

14.44

Brandstichting op parkeerplaats

Op een parkeerplaats aan de Hoessenboslaan in Berghem zijn twee mensen aangehouden voor brandstichting. Vermoedelijk is tussen twaalf uur en half twee vanmiddag geprobeerd een busje in brand te steken. Volgens de politie is er kort brand geweest. De politie is op de parkeerplaats om onderzoek te doen.

14.05

Brand blijkt 'enthousiaste' kachel

De brandweer rukte zojuist met meerdere wagens uit naar de Keskesweg in Asten. In een bedrijf zouden flinke pluimen rook hangen door een brand. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, bleek het niet om een brand, maar om een 'enthousiaste' kachel te gaan, schrijft de brandweer op sociale media.

11.34

Motorrijder gewond in Haps

Een motorrijder is vanmorgen gewond geraakt op een pad aan de Mondsestraat in Haps. Daar was hij met nog twee andere motorrijders aan het crossen. Het slachtoffer reed over een paal die in de modder op het pad lag. Hij verloor de controle over zijn motor en viel hard. De andere twee motorrijders verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. De motorrijder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De motorrijders waren aan het crossen in Haps toen het misging (foto: SK-Media).
De motorrijders waren aan het crossen in Haps toen het misging (foto: SK-Media).
11.33

Aanrijding op het spoor

Tussen Eindhoven Centraal en Weert rijden sinds kwart over elf vanochtend geen treinen na een aanrijding bij Geldrop. De NS verwacht dat de treinen om kwart voor drie weer gaan rijden.

11.15

Automobilist gewond bij botsing

Een automobilist is vanochtend gewond geraakt nadat hij in Drunen met zijn auto tegen een vrachtwagen botste. Dit gebeurde rond tien uur op de kruising van de Thomas Edisonweg met de Huub van Doorneweg. De automobilist is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto vatte na de botsing vlam. De brand is geblust door iemand die dit zag gebeuren. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

Hulpverleners ontfermden zich over de automobilist na de botsing in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Hulpverleners ontfermden zich over de automobilist na de botsing in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto raakte bij de botsing in Drunen zwaar beschadigd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto raakte bij de botsing in Drunen zwaar beschadigd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
11.05

Drugs in Bosschenhoofd

Drie mensen zijn gisteren aangehouden tijdens een dancefestival in Bosschenhoofd. Ze hadden drugs op zak. Voorafgaand aan het festival, dat plaats vond op Breda International Airport, hadden de gemeente, de organisatie en de politie al aangekondigd dat er een zerotolerancebeleid zou gelden rond drugsbezit. Een 28-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Bladel hadden GHB op zak. De Rotterdammer had bovendien 3-MMC bij zich. Een 39-jarige man uit Oudewater had amfetamine en MDMA op zak.

10.46

Ongeluk op A67

Verkeer op de A67 van Eindhoven richting Venlo moest vanochtend korte tijd rekening houden met een kilometerslange file na een ongeluk bij de afrit Someren. Het ongeluk gebeurde rond halfelf op de linker rijstrook. Daarop werd die afgesloten. De vertraging bedroeg zo'n twintig minuten. Om kwart over elf vanochtend werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

10.19

Aanhoudingen vanwege heling

Een man (48) en vrouw (31) zonder vaste verblijfplaats in Nederland zijn gisteren aangehouden in Bergen op Zoom. In hun auto werden allerlei vermoedelijk gestolen spullen gevonden. Hierbij ging het met name om elektronica. De auto werd onderzocht nadat personeel van een winkel aan de Burgemeester Van de Laarstraat vermoedde dat de twee iets uit die winkel gestolen hadden. Dat bleek niet het geval, wel lagen er gestolen spullen in hun wagen. Het duo is vastgezet voor onderzoek.

10.03

Brand in verpleeghuis Boxtel

In verpleeghuis Liduina aan het Liduinahof in Boxtel woedde afgelopen nacht korte tijd brand. Die zou zijn ontstaan in een van de kantoren in het beddenhuis van de verpleegafdeling voor mensen met lichamelijke klachten. Hoewel de brand snel onder controle was, werd uit voorzorg een aantal cliënten geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in het restaurant van het verpleeghuis. Er zijn geen cliënten gewond geraakt. Na enkele uren konden ze terug naar hun kamer.

05.59

Dode bij steekpartij in Etten-Leur

Bij een steekpartij in een huis aan de Leurse Dijk in Etten-Leur is donderdagnacht iemand om het leven gekomen. Rond vijf uur 's nachts werd de politie gewaarschuwd. Toen de agenten aankwamen, vonden ze buiten de dode. In een huis werden nog twee gewonden gevonden.

LEES OOK: Dode bij steekpartij in Etten-Leur, twee gewonden

De politie doet onderzoek aan de Leurse Dijk in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie doet onderzoek aan de Leurse Dijk in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Veel politie en ambulances aan de Leurse Dijk in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Veel politie en ambulances aan de Leurse Dijk in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.11

Auto crasht op A16

Een automobilist crashte afgelopen nacht met zijn auto op de A16 richting Antwerpen. Het ging mis bij Hazeldonk. De auto raakte de vangrail en raakte aanzienlijk beschadigd. Over de toestand van de bestuurder is niets bekendgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...
19.21

Gewonde bij botsing drie auto's

Op de Luikerweg (N69) in Valkenswaard botsten gisteravond drie auto's op elkaar. Een gewonde werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto's waren flink beschadigd en de weg was bezaaid met brokstukken en een lading vinylplaten die in een aanhanger lagen. De weg werd na het ongeluk afgesloten om de rommel op te ruimen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!