Smolders: aangifte tegen burgemeester Vreeman

TILBURG - Het Tilburgse raadslid Hans Smolders gaat aangifte doen wegens fraude tegen burgemeester Vreeman. Hij beschuldigt Vreeman ervan dat hij onterecht wachtgeld heeft geregeld voor ex-raadsleden.

Smolders zegt dat hij zulke sterke bewijzen in handen heeft dat de Tilburgse burgemeester wel veroordeeld moet worden. Smolders maakte onder meer over deze zaak vertrouwelijke raadsinformatie openbaar.

De recherche hield Smolders daarom vorige week aan. De fractie van de Lijst Smolders Tilburg heeft besloten dat zij geen geheime informatie van B en W meer wil.
 
Reactie Vreeman
Burgemeester Vreeman wil niet reageren op de aangifte. Een woordvoerder laat weten dat Smolders moet doen wat hij wil, maar dat de burgemeester noch zijn woordvoerder op 'onzin' reageert.
 
Reacties partijen
De grote politieke partijen in Tilburg vinden de aangifte van Hans Smolders tegen burgemeester Vreeman onverstandig en schadelijk voor het imago van de stad. De PvdA spreekt van een dieptepunt voor bestuurlijk Tilburg. Het CDA vindt dat Smolders met zijn overspannen reactie de stad, zichzelf en zijn partij een slechte dienst bewijst. Ook de VVD laat weten dat de aangifte onverstandig is. De SP vindt dat Smolders moet doen wat hij wil, maar dat een raadslid ook een keer moet kunnen verliezen.
 
Geert Wilders wil opheldering
PVV-leider Geert WIlders ondersteunt de aangifte van Smolders. Hij kondigde vrijdag aan opheldering over de kwestie te willen van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie.
 
Oud-raadslid Ger Schriek van de Tilburgse Ouderenpartij betreurt de commotie die is ontstaan over de wachtgeldregeling voor oud-raadsleden. Schriek was destijds één van de vier  65-plussers die dachten dat ze wachtgeld kregen.

Uiteindelijk ging dat niet door nadat het college van 
B en W de minister had gevraagd zich over de regeling uit te spreken.
Deel dit artikel: