Roze Zaterdag Bergen op Zoom met militair tintje

BERGEN OP ZOOM - Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie heeft meegelopen in de optocht ter gelegenheid van Roze Zaterdag in Bergen op Zoom. Hij vergezelde een aantal ge├╝niformeerde militairen, een primeur in de geschiedenis van de jaarlijkse homomanifestatie.
Van der Knaap wilde aangeven dat homoseksuele en lesbische militairen welkom zijn bij de krijgsmacht. Om dat te onderstrepen werd hij vergezeld door twee generaals in uniform.Roze Zaterdag trok dit jaar zo'n 45.000 bezoekers naar Bergen op Zoom.
De organisatoren zijn erg tevreden. De organisatie en de gemeente ontvingen ook een brief van de Koningin waarin ze haar complimenten voor de organisatie. Ze wenste de roze gemeenschap een prettige dag toe in Bergen op Zoom.  
 
Peter Verhaegh van de organiserende stichting was blij. "De optocht is hartsikke goed verlopen. er heerste een heel ontspannen sfeer. Ook de bewoners van Bergen op Zoom vinden het leuk."  
 
Voorzitter Peter Kees Hamstra van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht ontving van tevoren een paar negatieve reacties toen bekend werd dat Van der Knaap en de hoge militairen mee zouden lopen, maar bij de optocht viel geen wanklank te bespeuren.
 
"Het was een hele open, prettige sfeer. Heel indrukwekkend'', zo ervoer Hamstra de deelname van de homoseksuele en lesbische militairen. Volgend jaar rekent hij op nog meer 'roze' militairen bij het evenement. "Ik zag er nog een paar in het publiek staan.''