Efteling: ongeluk gebeurt niet nogmaals

KAATSHEUVEL - Efteling-directeur Olaf Vugts zegt dat hij het ongeval dat maandag in het attractiepark plaatsvond, betreurt. Hij zegt ook dat het niet meer zal gebeuren.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YAcwpxVb0N8"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YAcwpxVb0N8" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="325" height="275"></embed></object>
Of klik op het tv-icoontje voor beelden van de doorgeschoten Python
 
Maandag ontsnapten twee mensen aan de dood tijdens een evacuatie van een achtbaan in de Efteling. Een medeweker raakte gewond. Een treintje van de Python was op 23 meter hoogte blijven steken op de helling.  Door een inschattingsfout van een hulpverlener kwam het treintje plotseling weer in beweging. Een medewerker van de Efteling die op het treintje stond om de mensen eruit te halen kon er nog net op tijd door collega's vanaf getrokken worden. Hij liep enkele schrammen, blauwe plekken en een lichte hersenschudding op. Een passagier die zijn veiligheidsbeugel al had ontkoppeld, kon deze net op tijd weer dichttrekken.  Enkele seconden later ging het treintje door twee loopings heen.  
 
Fouten 
Het personeel van de Efteling heeft waarschijnlijk een paar ernstige fouten gemaakt tijdens de evacuatie. Ze hadden de karretjes niet vastgezet. Ook was men aan de achterkant begonnen met evacueren. Daardoor verplaatste het zwaartepunt zich naar de voorkant en kon de trein weer in beweging komen.  
 
De maker van het filmpje zegt dat het ergste niet is opgenomen. Een van de parkmedewerkers zou op grote hoogte zijn evenwicht hebben verloren en naar beneden zijn gevallen. Volgens de woordvoerder van de Efteling was dat niet het geval. De directie van het park laat weten dat de procedures voor ontruiming verder zijn aangescherpt en opnieuw zijn doorgenomen met de medewerkers. Samen met een onafhankelijke keuringsinstantie is het park een onderzoek begonnen. "We begrijpen dat de inzittenden flink zijn geschrokken."
 
Het fimpje, wat op deze pagina ook te zien is, is op YouTube een aardige hit. Het is al ruim 4600 keer bekeken.
Deel dit artikel: