Generaal Maczek Museum heropend

BREDA - De ambassadeur van Polen, de burgemeester van Breda en de gouverneur van de KMA hebben zaterdagmiddag het Generaal Maczekmuseum heropend. Ze gooiden als openingshandeling twee flessen wodka stuk op een oud kanon.

Het museum in de Trip van Zoudtlandkazerne is fors uitgebreid met onder meer een filmzaal, bibliotheek en een nieuw depot. Het museum bestaat precies tien jaar en is vernoemd naar generaal Maczek die de Eerste Poolse Pantserdivisie leidde, de eenheid die onder meer Breda bevrijdde in de Tweede Wereldoorlog.
 
Die bestaan uit onder meer het verzamelen en tonen van voorwerpen en beschrijven van geschiedenis die betrekking hebben op Breda en omgeving in oorlogstijd, en de bevrijding van de regio door Poolse eenheden.
 
De feestelijke heropening was alleen toegankelijk voor genodigden. Op zondagmiddag is het museum tussen drie en zes uur open voor het publiek. Op beide dagen is er een demonstratie van een groep militairen in oude oorlogsuniformen op oude militaire motoren en voertuigen.
Deel dit artikel: