Vondeling Engel van 't Meer

DEN BOSCH - Wandelaars in Den Bosch doen op donderdag 4 januari een gruwelijke vondst. In het recreatiegebied Engelermeer vinden ze een dode baby. Het lichaampje is verpakt in een plastic zak. Het blijkt om een meisje van een paar dagen oud te gaan.

De politie begint een groot onderzoek waaraan vijftien rechercheurs werken. Met een helikopter worden overzichtsfoto's van de omgeving gemaakt, talloze passanten worden ondervraagd en er wordt een compositietekening verspreid van een vrouw die op woensdag 3 januari nabij het Engelermeer is gezien.
 
  

De politie doet een dringende oproep aan de moeder om zich te melden. Ook in de tv-programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht wordt aandacht besteed aan de vondst van het kindje. Dit levert ruim 70 tips op, maar desondanks blijft de identiteit van de baby onbekend.
 
Grafsteen
Burgemeester rombouts van Den Bosch geeft het meisje de naam Engel van 't Meer. Tijdens een sobere plechtigheid wordt ze op de begraafplaats in de wijk Orthen begraven. Met een speciale inzameling, die ruim 1100 euro oplevert, wordt een grafsteen gemaakt. 
 
   
 
In maart probeert de politie met een grootscheepse actie opnieuw te achterhalen wie het baby'tje levenloos heeft achtergelaten. Ruim 70.000 flyers worden in Den Bosch en omgeving verspreid, om er zo achter te komen wie de ouders van de Engel van 't Meer zijn. Dit levert 21 reacties op, maar het onderzoek loopt opnieuw spaak.
 
Klik op de radio- of tv-knop linksboven om de volgende bijdragen te beluisteren of bekijken:
* Vondst dode baby bij het Engelermeer in Den Bosch
* Actie voor de inzameling van geld voor een grafsteen of monumentje bij het graf
* Baby Engel van 't Meer begraven
* Flyeractie om identiteit baby te achterhalen
 
De Engel van 't Meer staat centraal in het TV-programma M&M doen Brabant 2007, dat op Tweede Kerstdag wordt uitgezonden.
 
Deel dit artikel: