Stan Storimans donderdag begraven

GOIRLE - Cameraman Stan Storimans uit Goirle wordt donderdag in besloten kring begraven. Storimans kwam vorige week dinsdag om het leven bij een bombardement op de Georgische stad Gori. Hij was daar samen met RTL Nieuws-correspondent Jeroen Akkermans om verslag te doen van de oorlog tussen Rusland en Georgië om Zuid-Ossetië.
De uitvaartplechtigheid begint om 11 uur in de St. Lucaskerk in Tilburg. Daarna vertrekt de rouwstoet naar begraafplaats Vredehof in die stad. De uitvaartmis is alleen toegankelijk voor genodigden. 

De Georgische presidentsvrouw Sandra Roelofs zal donderdag niet op de uitvaart van cameraman Stan Storimans uit Goirle aanwezig zijn. De familie van Storimans heeft de presidentsvrouw laten weten af te zien van haar aanwezigheid. De familie twijfelt niet aan haar oprechtheid, maar wil liever geen politieke lading geven aan de uitvaart. De komst van de presidentsvrouw uit het oorlogsgebied zou ook extra beveiligingsmaatregelen met zich meebrengen.

Op de avond nadat Storimans om het leven was gekomen, liet president Saakasjvili weten dat zijn vrouw naar Nederland zou afreizen om de uitvaart van de Goirlese cameraman bij te wonen. Volgens een woordvoerder van de familie zijn wel een aantal Nederlandse politici uitgenodigd die Storimans tijdens zijn werk regelmatig tegenkwam. Een van de genodigden is minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.