Topcoach helpt jeugd op weg naar 25e marathon

EINDHOVEN - Mostafa Nechchadi, voormalig topmarathonloper en nu werkzaam als coach van een aantal Keniaanse topalteten, is aangetrokken om de jeugd van Eindhoven te motiveren om de drie of zes kilomter te lopen tijdens de Marathon van Eindhoven op 12 oktober. Eind augustus start Mostafa met het geven van clinics op Eindhovense scholen.
Sportformule Eindhoven, Colour of Athletics en de Stichting Marathon Eindhoven zijn verantwoordelijk voor het aantrekken van Mostafa Nechchadi.

Team
Zelf begon Mostafa ook op school met hardlopen. Daar werd zijn talent ontdekt en hij kwam via een aantal selectiewedstrijden terecht in het Marokkaanse team. Hij was tien jaar professioneel toploper (in 1987 eindigde hij als tweede in de marathon van Londen) en tien jaar Marokkaans recordhouder op de marathon (2.10.09). In 1989 stond hij nummer 1 op de wereldranglijst halve marathon.

Loopcarrière
Na beëindiging van zijn actieve loopcarrière startte Mostafa met zijn coachingswerkzaamheden en begeleidde hij diverse toppers. Eén daarvan is de Keniaanse Catherine Ndereba die twee keer wereldkampioene werd (2003, Parijs en 2007, Osaka), vier keer de marathon van Boston won en een zilveren medaille overhield aan de Olympische Spelen in Athene in 2004. Tijdens de Olympische Spelen in Bejing begeleide Mostafa haar wederom.

Mostafa bezoekt in Eindhoven scholen en verzorgt clinics en trainingen onder schooltijd en bij naschoolse activiteiten. Mostafa spreekt naast Marokkaans ook Engels, Frans en Italiaans.


      HOME
Meer over dit onderwerp:
marathon eindhoven 2008