Ouders Denise Schouten dienen klaagschrift in

DEN BOSCH - De ouders van de in 1999 overleden Denise Schouten uit Tilburg hebben een klaagschriftprocedure aangespannen tegen medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zo willen ze bereiken dat de NFI-mensen alsnog vervolgd worden voor de verdwijning van Denises organen. Dat heeft Michel van Stratum, advocaat van de familie Schouten dinsdag laten weten.
De advocaat heeft het klaagschrift inmiddels ingediend bij het gerechtshof in Den Bosch. Denise Schouten overleed in december 1999 nadat ze in een bar een 'muf' drankje had gedronken. Tijdens of na de sectie op haar lichaam zijn haar organen verwisseld met die van iemand anders.

De ouders deden aangifte maar waar de verwisseling had plaatsgevonden kon justitie niet meer achterhalen. Het NFI had weliswaar administratieve fouten gemaakt maar het ging daarbij niet om strafbare feiten. Volgens justitie is Denise Schouten niet door een misdrijf om het leven gekomen, maar zou hartfalen de doodsoorzaak zijn.

Inhoud
Over de exacte inhoud van het klaagschrift wilde Van Stratum niets kwijt. Wel gaf hij aan dat de familie Schouten wil bereiken dat een patholoog, het hoofd van het NFI en een voormalig hoofd van het NFI alsnog worden vervolgd.

De advocaat-generaal gaat de zaak nader onderzoeken en eventueel verschillende partijen horen. Mocht het tot een zitting komen dan zal die pas over enkele maanden en achter gesloten deuren
plaatsvinden.