Willem II boekt uitzege op NAC Breda

BREDA - Willem II heeft zondag ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Breda werd NAC Breda met 1-3 verslagen.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft nog in een doelpuntloos evenwicht. Na rust bracht Demouge Willem II op voorsprong met een doelpunt in de 57e minuut en een benutte strafschop in de 68e minuut. Muhamadu maakte in de 76e minuut de 0-3. In de 88e minuut redde Amoah de eer voor de Bredase ploeg.

Scheidsrechter Blom deelde gele kaarten uit aan de NAC'ers Lurling en Feher en de Willem II-spelers Kargbo en Janse.Door de overwinning staat Willem II nu vierde op de ranglijst, met evenveel punten als koploper ADO Den Haag, Groningen en PSV, maar een slechter doelsaldo. NAC Breda volgt op de tiende plaats, met een overwinning en een nederlaag in de eerste twee competitiewedstrijden.

Roze wolk
Willem II verblijft op een roze wolk na overwinningen op Ajax en NAC. Coach Andries Jonker zei na de winst met 3-1 in Breda: "Onvoorstelbaar wat ons overkomt. Wij hadden gehoopt op één of twee punten uit de eerste twee duels, nu hebben wij er zes! Vorig jaar hadden wij na zeventien duels pas negen punten. Dit is een geweldige start. Maar wij hebben ook geluk gehad. NAC was de eerste helft beter en kreeg wel vijf opgelegde kansen. Toen kwamen wij goed weg.''

Robert Maaskant sprak na de nederlaag tegen Willem II van een enorme dreun. "Na de eerste helft hadden wij al gewonnen kunnen staan. Na de rust kregen we een onvoorstelbare afstraffing. Dat is een zware tik. Uit het uur dat wij goed hebben gespeeld, moeten we vertrouwen putten voor de volgende wedstrijden.''

Klik op het audiosymbool voor een gesprek dat verslaggever Ronald Sträter had met Willem II-speler Frank Demouge en NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar.
Meer over dit onderwerp:
nac willem ii
Deel dit artikel: