Demontage traumahelikopter Someren

SOMEREN - De traumahelikopter die maandagochtend in Someren is gestrand, moet op die plek worden gedemonteerd. Herstel daar is niet mogelijk, zo heeft een deskundige geconcludeerd. De man moest hiervoor uit Duitsland komen. Het toestel moet nu door een dieplader worden opgehaald en afgevoerd. Dit betekent dat de Provincialeweg in Someren tussen de Lieropsedijk en de Vaarselstraat voorlopig dicht blijft.
De helikopter liep schade op toen het toestel vanuit een weiland, waar het eerst was geland, op de weg wilde neerkomen en hierbij een aantal takken raakte. Het toestel was ingeschakeld na een ongeluk waarbij twee mensen zwaargewond raakten.

De medewerkers van de defecte traumahelikopter zijn maandagochtend teruggebracht naar hun standplaats, Vliegbasis Volkel. Vandaar kunnen ze over de weg worden ingezet. Medical Air Assistance van de ANWB, dat de toestellen beschikbaar stelt, overweegt in noodgevallen een beroep te doen op de reserve-traumahelikopter in Volkel.


 De helikopter onthoofdde een jonge berk. (Foto: Bart Oosterveld)

Bij het ongeluk waren een personenauto en een bestelbusje betrokken. In beide voertuigen raakte een persoon zwaar gewond. Beiden zijn inmiddels naar een ziekenhuis gebracht. De expert was ingeschakeld om te onderzoeken of de rotorbladen van de traumahelikopter waren beschadigd en wanneer het toestel weer de lucht in zou kunnen. Het komt zelden voor dat een traumahelikopter met deze malheur wordt geconfronteerd.


De wrakstukken na het ongeluk waar de helikopter voor kwam.
Meer over dit onderwerp:
traumahelikopter Someren problemen