Ouders Deurne verzadigd met voorlichting

DEURNE - Ouders van uitgaansjeugd in Deurne zeggen verzadigd te zijn met alle voorlichting over drank- en drugsgebruik. De projectgroep in Deurne die zich hiermee bezig houdt kan zich beter richten op supermarkten, waarvan de meeste alcohol blijven verkopen aan de jeugd.

Ook scholen, jongerencentra en sportverenigingen moeten vaker benaderd worden. Toch blijkt het lastig om daadwerkelijk op te kunnen treden tegen overtreders. Dit zijn enkele conclusies, twee jaar nadat de gemeente Deurne met een aantal instanties is begonnen met een eigen alcohol- en drugsbeleid.

Het is niet bekend of de jeugd sindsdien haar leven op dit gebied heeft gebeterd. Het is in ieder geval te vroeg om de aandacht de komende jaren terug te brengen, zo vermeldt de evaluatie. Onder meer de handel in en het gebruik van drugs krijgt meer aandacht.

Samenwerking SRE
Verder was het de bedoeling om zogeheten huiskamerbijeenkomsten en activiteiten voor het basisonderwijs te organiseren, maar die zijn nog niet van de grond gekomen. Ook de samenwerking met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) verliep niet altijd even vlotjes.

Volgens de gemeente Deurne liet de communicatie vanuit het SRE over zijn regionale project ‘Laat je niet flessen’ te wensen over. Voor de komende periode zijn de plannen van het SRE en de gemeente beter op elkaar afgestemd en wordt onder meer gewerkt aan afspraken over happy hours. Het alcohol- en drugsbeleid van de gemeente Deurne is vastgelegd in de nota ‘Met beleid (z)onder invloed’.

Deel dit artikel: