Boxmeer krijgt oncologisch ziekenhuis

BOXMEER - Burgemeester Van Soest van Boxmeer en gedeputeerde Moons hebben donderdag de komst van een groot oncologisch ziekenhuis naar Boxmeer gepresenteerd. Het ziekenhuis zal uniek in Europa zijn en moet het hoofdkantoor worden van meer van dit soort ziekenhuizen.
Behalve een oncologisch ziekenhuis komt er mogelijk in de toekomst ook een speciaal thoraxcetrum voor mensen met hart- en vaatziekten, zo bleek uit de officiele presentatie donderdag. De initiatiefnemers hebben voor Boxmeer gekozen omdat daar ruimte is in de toekomst uit te breiden.

Banen
De instelling gaat werk bieden aan 550 medewerkers, onder wie 76 specialisten. Naar verwachting zullen er indirect nog eens 1200 banen gecreëerd worden bij toeleveranciers. Het ziekenhuis komt op het zorg- en leerpark Sterckwijck aan de snelweg A77.

In eerste instantie wordt er tweehonderd miljoen met name privaat geld in het project geïnvesteerd. Boxmeer verwacht dat de komst van het ziekenhuis zal leiden tot aanzienlijke verdere investeringen in het gebied. De start van de bouw is gepland in de loop van 2009.

Concurrentie
Het Maasziekenhuis Pantein gaat ondertussen onderzoeken of de komst van het oncologisch ziekenhuis naar Boxmeer concurrentie betekent. Naar eigen zeggen biedt het Boxmeerse ziekenhuis ook goede zorg aan kankerpatiënten. Daarvoor werkt het nauw samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen en het Integraal Kankercentrum Oost.

Klik op het videosymbool voor een verslag van Steef van Stiphout, en op het luidsprekertje voor een gesprek dat verslaggever Bart Oosterveld had met woordvoerder Lex de Lange van de initiatiefnemers en burgemeester Karel van Soest van Boxmeer.