Verdachten Easy Life langer vast

DEN BOSCH - De twee verdachten in de Easy Life-affaire blijven nog tweeënhalve maand in voorarrest. De rechtbank in Den Bosch wil zo voorkomen dat ze opnieuw in de fout gaan of zich uit de voeten maken.

Het failliet verklaarde Helmondse beleggingsadvieskantoor verduisterde 42 miljoen euro van ruim vierhonderd gedupeerden. 

Alleen verdachte Frans Oosterbosch uit Helmond, de oprichter van Easy Life, was aanwezig tijdens de zitting.  Directeur John Wolbers uit Heeze, de tweede hoofdverdachte in de zaak, vond het niet nodig de zitting bij te wonen. De twee worden beschuldigd van oplichting, verduistering en deelname aan een criminele organisatie.

De advocaat van Oosterbosch zette in een vurig betoog in op de vrijlating van zijn cliënt, zodat hij orde op zaken kan stellen met de beleggers. Het proces gaat verder op 2 maart. Dan verschijnen nog vijf verdachten op de zitting.

Van de 42 miljoen werd volgens berekeningen slechts 7,6 miljoen geÏnvesteerd. Veel geld ging op aan sponsoring, adviseurs, dure uitgaven en zeer forse arbeidsbeloningen.
Deel dit artikel: