Journalist Brabants Dagblad geweigerd bij Willem II

TILBURG - Het hele seizoen botert het al niet tussen Willem II en het Brabants Dagblad. Zondag werd sportjournalist Wilber Hack van het Brabants Dagblad door Willem II voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo de toegang ontzegd tot het stadion. Reden is de constante stroom aan onjuiste berichtgeving van de journalist over het Tilburgse elftal, aldus de club. Wilber Hack vindt dat de argumenten van Willem II 'nergens op slaan'.
Willem II schrijft op zijn website dat Hack 'frequent feitelijke onjuistheden in zijn artikelen schreef'. Op grond hiervan was de club al met de krant overeengekomen dat de journalist per januari niet meer over Willem II zou schrijven. Toch meldde Hack zich zondagmiddag aan de poorten van het Willem II-stadion.

“Het is kwalijk hoe Willem II mij nu neerzet als iemand die feitelijke onjuistheden gebruikt om zijn artikel te schrijven," reageerde Hack zondagavond. "Ik doe mijn werk zo zorgvuldig mogelijk en probeer ook altijd alles te controleren. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik heb genoeg bronnen binnen de Willem II -organisatie om aan mijn informatie te komen.”

Wederhoor
Behalve het gebruik van feitelijke onjuistheden, wordt de sportverslaggever ook het gebrek aan hoor en wederhoor door de club verweten. De journalist had de tot hem gekomen informatie moeten checken bij Willem II, aldus de club. In zijn artikel van zaterdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles zou Wilber Hack daardoor opnieuw zijn berichtgeving met verkeerde informatie hebben opgebouwd.

“De argumenten van Willem II slaan nergens op. Ik heb in mijn artikel wel degelijk hoor en wederhoor toegepast. Alleen niet bij trainer Andries Jonker. Eind vorig jaar heeft deze mij al te kennen gegeven dat hij niet meer met mij wilde praten, dus hoe moet ik dan hoor en wederhoor toepassen?”, aldus Hack.

Voorbeelden
Willem II geeft op zijn website een paar voorbeelden waar de journalist zich zou hebben gebaseerd op verkeerde informatie. 'Het gemelde bedrag aan investeringen in transfers klopt in de verste verte niet, de informatie betreffende Veloso klopt niet en hetzelfde geldt voor de informatie betreffende Zijler'. Dit vond de club uit Tilburg reden genoeg om de sportjournalist zondag niet op de tribunes toe te laten.

Ondanks deze toegangsontzegging zouden supporters van Willem II Hack toch in het stadion gezien hebben. “Dat is niet waar. Kijk, ik had heel makkelijk een kaartje kunnen kopen en de wedstrijd alsnog bekijken, maar daar had ik geen zin in. Daarnaast is het officieel huisvredebreuk als ik toch binnenkom.”