Willem II en Sparta delen de punten

ROTTERDAM - Het degradatieduel tussen Sparta en Willem II is zondag op het Kasteel geëindigd in 2-2.
Willem II kwam al snel na rust op 0-2 door Mohammed Messoudi en Frank Demouge. Spartaan Yuri Rose maakte daarna de 1-2 en invaller Joshua John de 2-2. Sparta bestaat dinsdag 120 jaar en het mooiste geschenk moest een zege tegen Willem II worden. De ploeg van trainer Andries Jonker wilde daaraan echter niet meewerken en pakte zondag een punt (2-2) op het Kasteel.

Stunt
Na de stunt vorige week tegen Feyenoord (3-2) had de formatie van trainer Foeke Booy zich door winst tegen degradatieploeg Willem II nagenoeg veilig kunnen spelen. Door de remise zondag moet Sparta in de drie resterende duels tegen Vitesse, Heerenveen en AZ punten halen om de nacompetitie te ontlopen. En met dat scenario had niemand bij Sparta rekening gehouden.

Vertrouwen
Bij Willem II zijn de degradatiezorgen overigens groter dan bij nummer veertien Sparta. De Tilburgers staan op de zestiende plaats en moet daar vanaf om de nacompetitie te vermijden. Het gelijkspel tegen Sparta na de zege vorige week tegen concurrent Heracles Almelo (2-1) moet de ploeg toch enig vertrouwen geven voor het loodzware competitieslot. Het komende thuisduel tegen Heerenveen is nu cruciaal voor Willem II.

Pover
De eerste helft op het Kasteel was pover, zoals zo vaak bij een degradatieduel. Beide ploegen werkten hard, maar de meeste goede bedoelingen strandden op het middenveld. Door al het balverlies in die linie kwamen de aanvallers er niet aan te pas. Sparta was na ongeveer een half uur het dichtst bij de 1-0, maar Charles Dissels knalde de bal na voorbereidend werk van Marvin Emnes op de lat. De tweede helft begon spectaculair, met al na twee minuten bijna de 1-0 voor Sparta. De inzet van spits Yuri Rose belandde echter op de lat. Kort daarna kwam Willem II verrassend op voorsprong. Na een snelle uitbraak liet Mohammed Messoudi doelman Sander Westerveld kansloos: 0-1.

Klap
Sparta kreeg niet de kans om zich over deze klap heen te zetten. Spits Frank Demouge schoot enkele minuten later de 0-2 binnen. Daarna gooide Sparta alles op de aanval en dat resulteerde in de 1-2 van Yuri Rose en de 2-2 door invaller Joshua John. Daarna leek Sparta door te drukken, maar de zege bleef uit. Daardoor zal Sparta's verjaardag dinsdag geen echt feest worden.