Nieuwe coalitie in Tilburg

TILBURG - Pvda, GroenLinks, VVD en de SP hebben een akkoord bereikt. De nieuwe wethouders in het college zijn Joost Möller (VVD), Paul Huygen (SP), Johan van den Hout (SP), de SP’ers worden deeltijdwethouders. De wethouders Jan Hamming, Marieke Moorman en Hugo Backx (PvdA) en Gon Mevis (GroenLinks) blijven in functie.

Saillant detail is dat GroenLinks wethouder Gon Mevis in oktober nog een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg. Die was ingediend door de SP en ondertekend door de VVD.

Twee van de huidige coalitiegenoten dus. Mevis wordt overigens geen wethouder meer van sociale zaken. Hij moet nu de Wet Maatschappelijke Ondersteuning vorm gaan geven.

Verdeling
De onderhandelingen over de verdeling van de portefeuilles waren het grootste struikelblok. Over de inhoud waren de partijen het eens. Zo hebben de partijen overeenstemming bereikt over een variététheater in de voormalige MiDi-bioscoop.

De plannen voor dit theater veroorzaakten de val van de vorige coalitie omdat er teveel financiële risico’s aan zouden zitten. Er wordt nu een constructie uitgewerkt waarin met behulp van andere financierders die risico’s worden afgedekt.

Zie ook:
Coalitie: toch Adje-theater
Lijst Smolders heeft vragen over Adje-theater
Plannen opvanghuis heroïnehoertjes Fatim van de baan
Deel dit artikel: