Frans Bauer en Mariska getrouwd

FIJNAART - Zanger Frans Bauer uit Fijnaart en Mariska van Rossenberg hebben elkaar vrijdagochtend het jawoord gegeven. Om tien uur begon het burgerlijk huwelijk in het Mauritshuis in Willemstad. De kerkelijke inzegening was vrijdagmiddag in de basiliek in Oudenbosch.

In alle consternatie vergat Frans eerst te antwoorden toen hij zijn jawoord moest geven.  "Door alle spanning herhaalde hij de vraag 'en wat is daarop uw antwoord'", aldus de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

 
Frans en Mariska voor het oude stadhuis in Willemstad. Foto: Pieter Bremer

Het paar arriveerde in een witte oldtimer in Willemstad. Frans draagt een gebroken wit pak met een bijpassende riem en stropdas versierd met strass-steentjes. Zijn overhemd is een tintje lichter.
Uit zijn borstzakje steekt een witte roos. Dezelfde roos is verwerkt in het bruidsboeket van zijn vrouw. 

De drie zoontjes van het bruidspaar dragen hetzelfde pak als pappa Frans. Mariska draagt een gebroken witte jurk, laag uitgesneden, met een sluier en lange sleep. De mouwen zijn
driekwart en de jurk is versierd met strass-steentjes en loopt aan de onderkant wijd uit. 


Frans & Mariska-gebak. Foto: Femke de Jong

Zenuwen
"Ik ben nerveus jongen, niet normaal meer'', zei Bauer 's ochtends vroeg toen hij zijn ouderlijk huis verliet om Mariska op te halen. Hij had ook heel slecht geslapen van de zenuwen. "En mijn vader snurkt.'' 

Willemstad was massaal uitgelopen om het bruidspaar te zien. Langs de route stonden honderden fans achter dranghekken en de gemeente was hermetisch afgesloten voor verkeer.

Datzelfde gold voor Oudenbosch, waar het huwelijk om half twee kerkelijk werd ingezegend in de Basiliek. Ook daar was het 's ochtends al druk. De eerste fans waren zelfs donderdagavond al gearriveerd. De gemeente Halderberge verwachtte 5.000 tot 10.000 fans, maar geschat wordt dat het er hooguit 5.000 zijn geweest.


Het stralende koppel Bauer. Foto: ANP

Frans en Mariska kennen elkaar sinds 1991 en hebben drie kinderen samen: Christiaan (2001), Jan (2002) en Frans Junior (2005). 
         
Een aantal fans van Frans Bauer heeft donderdag de nacht doorgebracht in Oudenbosch.  Ze hopen vrijdag een glimp op te vangen van de populaire volkszanger. Vrijdagochtend waren de fans er ook al vroeg bij:


Wachtende fans in Oudenbosch. Foto: Femke de Jong.

 

Benieuwd naar meer foto's? Klik hier.

Benieuwd naar het trouwboekje? Klik hier.