Adje trekt zich terug als exploitant Midi Theater

TILBURG - Het bedrijf van Arijan van Bavel uit Tilburg, beter bekend als Adje, moet zich noodgedwongen terugtrekken als exploitant van het Midi Theater uit Tilburg. Het bedrijf heeft van de gemeente een maand de tijd gekregen om te kijken of er nieuwe partners gevonden kunnen worden. Woensdag hebben zich diverse potentiële partijen gemeld. Wie dat zijn, is niet bekend.
B en W hebben woensdag besloten maandag een extra raadsvergadering te houden over de gebeurtenissen rond het theater. Ze geeft hiermee gehoor aan een oproep van de Lijst Smolders en het CDA.

Het theater is vorige week in gebruik genomen, maar de exploitatie ervan valt tegen. Daardoor is een tekort ontstaan van twee ton. Dat komt onder meer doordat verwachte tv-contracten uiteindelijk niet zijn ondertekend. Ook zou de economische crisis een oorzaak zijn. Volgens het bedrijf van Adje heeft de politieke ophef rondom het theater veel schade berokkend.

De exploitanten blijven nog een maand aan om samen met de gemeente te zoeken naar een nieuwe exploitant. Als er voor 1 mei geen andere partners zijn gevonden, gaat het theater mogelijk dicht. "Dan wordt het als een aangelegde snelweg waar nooit iemand overheen heeft gereden", aldus wethouder Horn.

Volgens zakenpartner Joris Bengevoort is Adje nog niet afgeschreven en is er niet zoveel aan de hand als er wordt gesuggereerd. Vorige week ontkende hij nog dat er een tekort was op de exploitatie. Hij zegt nu dat hij vorige week een leugentje om bestwil vertelde.

Inlijving Theaters Tilburg
Directeur Leo Pot van Theaters Tilburg ziet wel toekomst in het Midi Theater.  Pot wil het theater graag  in zijn organisatie opnemen, maar waarschuwt ook voor rooskleurige verwachtingen.

Klik op de audio link voor een toelichting van Leo Pot.

Het Midi Theater zorgde eerder al voor politieke commotie. Het Tilburgse college viel er in april vorig jaar over. Een meerderheid van de gemeenteraad vond de plannen toen al financieel slecht onderbouwd. Achteraf gezien had die gemeenteraad toen gelijk, stelde wethouder Horn.

Vorige maand trad wethouder Backx af toen bleek dat de verbouwing van de voormalige bioscoop geen vijf miljoen, maar bijna zeven miljoen euro ging kosten. Backx wist toen ook al dat de exploitanten van het Midi Theater twee ton tekort kwamen, maar hij heeft dat nooit bekendgemaakt. Zijn opvolger Horn kwam daar twee weken geleden pas achter.

Meer over dit onderwerp:
adje midi theater tilburg