Philips roept gevaarlijke Senseo's terug

EINDHOVEN - Philips trekt 30 miljoen euro uit voor het terughalen en repareren van een groot aantal Senseo-modellen. Woensdag verschijnt een advertentie in regionale kranten waarin consumenten opgeroepen worden hun apparaat, gemaakt in een bepaalde periode, terug te brengen vanwege ontploffingsgevaar.
Het gaat wereldwijd om een paar miljoen koffiezetapparaten, waarvan ongeveer één miljoen in Nederland. Er is volgens Philips 'een heel klein'' veiligheidsrisico van drie op een miljoen per jaar. Het probleem kan optreden bij bepaalde Senseo-modellen die gemaakt zijn tussen juli 2006 en november 2008.

De oorzaak is een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme.

Door de kalk kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd niet kan ontsnappen. Daardoor zouden onderdelen daardoor in het rond kunnen gaan vliegen, aldus Philips.

Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips meteen een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna een doos, waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. De boiler van de Senseo wordt dan door Philips vervangen, waardoor het probleem wordt verholpen. Al met al duurt dit proces volgens Philips een paar weken.

Weten of je thuis een gevaarlijke senseo hebt staan?
Meer over dit onderwerp:
philips senseo gevaarlijk