Midi Theater Tilburg wordt culturele instelling

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft besloten dat het Midi Theater vanaf september een culturele instelling wordt omdat gebleken is dat exploitatie door commerciële partijen niet haalbaar is. Het huidige bestuur, Midi BV van Arijan van Bavel alias Adje, zegt per mei het huurcontract op.

Daarin stond dat bij financiële problemen het contract beëindigd kon worden en dat is dus gebeurd. Vanaf september wordt het theater gerund door Theaters Tilburg of Mundial. De gemeente zal dan financieel moeten bijdragen om de begroting sluitend te krijgen.

Wethouder Ton Horn erkent dat de gemeente tot september ongeveer 150.000 euro misloopt doordat ze geen huur ontvangt en andere huisvestingskosten op zich moet nemen. B en W hebben een reservepotje gevonden dat ze daarvoor willen gebruiken en zullen daarvoor de goedkeuring van de raad vragen.

Zowel het bestuur van het theater als de gemeente gaven dinsdag een persconferentie. Die van de gemeente was al eerder aangekondigd en daarna volgde het theaterbestuur met een eigen persconferentie. Het bestuur verwijt de gemeente dat het het bestuur aan de oorspronkelijke tijdsplanning hield, ook toen duidelijk werd dat er problemen bij de exploitatie waren.

Bekijk de tijdlijn van het Midi Bioscoop naar Midi Theater, een tijdlijn in heel veel akten
Meer over dit onderwerp:
MIDI theater tilburg bestuur
Deel dit artikel: