Leden Tilburgse drumband terug uit Apeldoorn

TILBURG - In Tilburg is donderdag rond halfzeven de bus van gehandicaptendrumband Prinses Juliana teruggekeerd. Vrijwilligers van de drumband waren betrokken bij het drama tijdens de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Bij het ongeval raakten vijf Tilburgers gewond, van wie één ernstig. Het gaat om drie volwassenen en twee kinderen.
De drumband, die bestaat uit 25 leden met een verstandelijke beperking, stond op de kruising te wachten om aan het defilé deel te nemen. De band was uitgenodigd omdat zij vernoemd is naar prinses Juliana, wier honderdste geboortedag werd herdacht.

De Tilburgse slachtoffers behoren tot de in totaal acht lichtgewonden die vielen bij de viering in Apeldoorn. Daar reed een 38-jarige man uit het Gelderse Huissen rond tien voor twaalf met een auto door twee afzettingen in op de menigte. Bij de actie, die volgens justitie bewust gepland was, vielen uiteindelijk zeven doden, waaronder de chauffeur.

Paulien Gimbrere uit Ulvenhout en royaltyfotograaf Edwin Smulders uit Eindhoven waren getuige van het drama. Klik op de audio-link voor hun reacties. Daar is ook de compilatie van de gebeurtenissen in Apeldoorn te beluisteren. Klik op de video-link voor het verslag van Paul van Asseldonk en de reactie van burgemeester Vreeman.

Lees ook:
Zwarte Koninginnedag door drama Apeldoorn