Al langer geruchten over ontucht zwemschoolhouder

DEN BOSCH - Over de 59-jarige eigenaar van zwemschool Benno L. in Den Bosch gingen al langer geruchten over ontucht. Dat meldt een anonieme, maar betrouwbare bron aan Omroep Brabant. De geruchten zouden drie jaar geleden aanleiding zijn geweest voor ouders om hun kinderen van zwemles te halen. Er werd geen aangifte van gedaan.
De politie arresteerde de zwemschoolhouder vorige week al op verdenking van ontucht. Op de computer van de man zijn beelden gevonden waarop hij kinderen misbruikt. De man is op de beelden zelf herkenbaar in beeld. Hij is voorgeleid en zit nog vast. Onduidelijk is hoeveel leerlingen slachtoffer zijn geworden.
Ouders zijn maandag in een brief van de GGD Hart voor Brabant op de hoogte gesteld. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch spreekt van een 'omvangrijke en afschuwelijke zaak'.
De zwemleraar gaf les in Den Bosch en wijde omgeving. Hij gaf vooral les aan gehandicapte kinderen en kinderen met watervrees in Den Bosch, Vught , Sint-Michielsgestel en Vlijmen.

Namen

Momenteel zijn nog niet alle namen van alle slachtoffers bekend. De ouders van de kinderen van wie de identiteit wel is achterhaald, zijn al door de politie benaderd. De politie onderzoekt de zaak met vijftig mensen.


Burgemeester Rombouts staat de pers te woord (Foto: Alice van der Plas)

Dinsdag zijn er op drie plaatsen, waaronder in de Brabanthallen in Den Bosch, informatiebijeenkomsten voor de ouders van de huidige leerlingen die een brief hebben ontvangen. De politie geeft daar informatie over het onderzoek. Ook zijn mensen aanwezig van Slachtofferhulp. Er worden honderden bezorgde ouders verwacht.

Noodnummer

Rombouts zei te begrijpen dat ongeruste ouders nu bij hun kinderen willen informeren, maar deskundigen raden dat af. Het is, zo zei Rombouts, verstandiger om te wachten tot na de bijeenkomst, waar de ouders advies krijgen over hoe dat het best te doen. Ook is er een extra telefoonnummer opengesteld voor bezorgde ouders: 0800-1351.
Meer over dit onderwerp:
zwemschool benno l ontucht kinderporno