Geld gevraagd voor crossterrein Schaijk

LANDERD - De initiatiefnemers van het aan te leggen regionaal motorcrossterrein in Schaijk vragen de provincie om financieel bij te springen. Dit vanwege een tekort van zo’n 1,4 miljoen euro, zo schrijft de gemeente Landerd aan Gedeputeerde Staten.
Noordoost-Brabant staat al jaren te springen om een nieuw, regionaal motorcrossterrein. Het circuit komt in de plaats van verdwenen trainings- en wedstrijdterreinen. Ook moet hierdoor voor een groot deel een eind komen aan het wildcrossen in de natuur.

De gemeenten Boekel, Uden, Veghel en Landerd praten al vanaf 2003 over de oplossing van de motorcrossproblematiek in de regio. Vijf verenigingen zullen gebruik gaan maken van het nieuwe, 12 hectare grote circuit. Het is gepland vlakbij mestverwerkingsfabriek Ferm-o-Feed.

Er liggen mogelijkheden om er in de toekomst nationale en internationale wedstrijden te houden. De totale kosten bedragen ongeveer drie miljoen, waarvan de vier gemeenten ieder een kwart voor hun rekening nemen. Ook moet in totaal een ton worden uitgetrokken voor het saneren van de huidige crosslocaties.

De gemeenten blijven eigenaar van het crossterrein. Het beheer wordt in handen gegeven van een stichting, die zich moet zien te bedruipen met contributies en kantine-inkomsten.
Meer over dit onderwerp:
cross motorcross circuit
Deel dit artikel: