Kwartetspel voor rouwverwerking bij kinderen

DEN BOSCH - Therapeute Larissa van der Molen uit Den Bosch bedacht een speelse manier om de dood voor kinderen bespreekbaar te maken. Een kwartetspel moet daarbij helpen.
De dood is voor niemand een gemakkelijk gespreksonderwerp. Zeker niet voor kinderen. Met het kwartetspel van Van der Molen moet de dood toch een beetje meer bespreekbaar worden. Maar de versie van Van der Molen is een stuk minder gezellig, dan het spel dat op kinderfeestjes en weekendjes weg veel gespeld wordt. Maar dat is ook niet de bedoeling. Koen heeft bijvoorbeeld zijn vader verloren. Mede door het kwartetspel van Van der Molen begrijpt hij nu wat dat betekent. Hierdoor kan hij er nu wat beter mee omgaan.

Het is niet toevallig dat uitgerekend Van der Molen dit spel heeft bedacht. Ze had in haar eigen jeugd dit spel namelijk goed kunnen gebruiken. Maar het spel is niet voor iedereen toegankelijk. Er kleeft namelijk een aardig prijskaartje aan het kwartetspel. En hoewel de prijs natuurlijk iets minder ingewikkeld is als de dood, is ook dat niet voor iedereen te begrijpen.
Meer over dit onderwerp:
den bosch larissa van der molen kwartetspel