Julian Thomas over zijn theatertour

Julian Thomas is zo'n vijftien jaar bezig als zanger. Hij staat aan de vooravond van iets spannends. Thomas trekt namelijk het theater in met zijn nieuwste album '35 Some Months', waarmee de zanger aangeeft dat deze plaat in een tijd van 35 maanden in elkaar is gezet.Ter vergelijking: over zijn debuutalbum deed Julian Thomas twaalf jaar.

Julian heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij kreeg op vroege leeftijd al te maken met grote problemen. Zo werd hij door zijn ouders uit huis geplaatst en ondergebracht bij een tante die hem naar diverse internaten stuurden. En dat allemaal omdat Julian met een hand is geboren. Zelf ziet de zanger zich niet als iemand met een handicap. Hij weet niet beter en kan zowat alles wat ieder mens kan.

Pianovirtuoos
Juist vanwege zijn ongemakkelijke jeugd, kon hij zijn troost vinden in muziek. Op 8-jarige leeftijd komt hij voor het eerst in aanraking met de piano en kan al snel een aardig stukje spelen. In 2002 krijgt hij de kans om met pianist Jan Vayne een theatertour te doen. Een jaar later is hij special guest tijdens de concerten van Volumia! en zingt hij regelmatig samen met Edsilia Rombley. Vier jaar jater, in 2006, treedt hij een aantal malen op tijdens de serie concerten die Marco Borsato geeft.

In oktober 2005 verschijnt zijn debuutalbum 'Julian Thomas'. Het heeft twaalf jaar geduurd voordat de plaat officiëel wordt gereleased. Het album leidde niet tot de verwachte doorbraak.  Om zichzelf als artiest wat meer op de kaart te zetten, vergezelt Julian vanaf februari 2006 Trijntje Oosterhuis op haar tournee als support act. Begin 2007 start Thomas in samenwerking met Mirjam Timmer (ex-Twarres) en Syb van der Ploeg (ex-Kast) de avondvullende popvoorstelling Motel Westcoast met de populaire Amerikaanse 'West Coast'-nummers.

35 Some Months
Eind februari 2009 verschijnt zijn tweede album '35 Some Months', waarmee Thomas aangeeft dat hij 35 maanden aan de plaat gewerkt heeft. De zanger staat intussen onder contract bij Brand New Live.

Aan Cindy de Koning vertelt Julian meer over zijn nieuwste album en over zijn theatertournee die zaterdag 3 oktober van start gaat in Zundert.  Kijk voor meer informatie hierover op zijn website.

Klik op de audiolink om het interview te beluisteren.
Deel dit artikel: