Vermeende loverboy Mandy vrijgesproken

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 33-jarige Delano P. dinsdag vrijgesproken van loverboy-praktijken. De vermeende loverboy van Mandy Pijnenburg uit Tilburg is wel veroordeeld tot drie jaar cel wegens zijn betrokkenheid bij een mislukt drugstransport.
Volgens het hof is er te weinig bewijs dat hij Mandy zou hebben gedwongen de prostitutie in te gaan. Mandy koos er zelf voor, want dat gaf ze in mei 2006 al aan bij haar ouders. Daarom is moeilijk met zekerheid te zeggen dat ze werd gedwongen. Die conclusie trok het hof dinsdagmiddag in een hoger beroep in deze zaak. Die zaak kwam aan het rollen in de zomer van 2006. Toen werd Mandy, die net 18 jaar oud was, op een vliegveld in de Dominicaanse Republiek opgepakt met ruim twintig kilo cocaïne in haar koffer. Ze belandde in de cel en wees onder meer Delano P. aan als de man die haar dwong in de prostitutie te gaan.

Mislukte drugstransport
Delano P. is dinsdagmiddag tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij betrokken was bij het mislukte drugstransport van Mandy. P. organiseerde de reis. Twee handlangers kregen ook drie jaar en 32 maanden voor hun aandeel.

Niemand werd veroordeeld voor het loverboy-verhaal, waarmee Mandy was gekomen. Dat deed de rechtbank in Breda begin vorig jaar nog wel. Delano P. kreeg toen vijf jaar cel voor mensen- en drugshandel. Eerder dit jaar werd in hoger beroep ook vijf jaar cel tegen hem geëist. Hoe justitie tegen deze uitspraak aankijkt is onbekend. Justitie wilde nog niet inhoudelijk reageren.

Ongewenst vreemdeling
De hoofdverdachte was onlangs vrijgelaten omdat hij zijn straf al heeft uitgezeten. Maar dinsdag bleek dat de man weer in de cel zit. Justitie wil niet zeggen waarom hij is opgepakt maar de in Suriname geboren Delano P. is naar verluid tot ongewenst vreemdeling verklaard. Drie andere verdachten moeten later nog voor het hof komen. Mandy komt over niet al te lange tijd weer vrij, maar moet daarna nog wel even op het tropische eiland blijven voordat ze weer naar huis mag.


Meer over dit onderwerp:
mandy pijnenburg delano p.