BZW wil toch brandweerauto's van DAF

TILBURG - Werkgeversvereniging BZW heeft elf gemeenten in Zuidoost-Brabant opgeroepen om de aanschaf van vrachtwagens van Mercedes te heroverwegen en alsnog voor een DAF te kiezen.

De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging noemt het absurd dat bij aanbesteding van 12 brandweerauto's het Duitse automerk als beste uit de bus komt, met minimaal verschil ten opzichte van DAF.
Volgens de BZW staat deze keuze haaks op het streven om de investeringen in de regio te vervroegen om de gevolgen van de economische crisis te bestrijden.
De regio Zuidoost-Brabant is meer dan gemiddeld getroffen door de economische crisis. Een van de overheidsmaatregelen om de gevolgen van de economische crisis te bestrijden is het naar voren halen van geplande investeringen. De aanschaf van twaalf DAF brandweerauto's zou een bijdrage leveren aan de automotive-industrie waarin veel mensen uit de regio werken.
Op deze order zijn de Europese aanbestedingsregels van toepassing en door de wijze waarop die regels worden toegepast dreigt deze investering aan deze regio voorbij te gaan en in Duitsland te landen. "Hier dreigt iets te gebeuren dat echt niemand wil", aldus BZW-voorzitter Peter Swinkels. Hij voegt er aan toe: "Absurd! Ooit in Zuid-Duitsland een brandweerauto van DAF zien rijden?"
Swinkels: "Het verschil tussen de aanbiedingen van Mercedes en DAF is nagenoeg te verwaarlozen. En daarenboven zou nog rekening gehouden moeten worden met de onderhoudskosten op langere termijn. Brandweerwagens hebben namelijk een lange technische en economische levensduur."

Deel dit artikel: