Eis: celstraf na fataal ongeluk A73

6 november 2009 om 15:38
nl
Justitie heeft vrijdagmorgen acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, en een rijverbod van twee jaar geëist tegen een Duitse vrachtwagenchauffeur. Hij was vorig jaar mei betrokken bij een dodelijk ongeluk op de A73 bij Beuningen.
Geschreven door

Daarbij kwam het gezin Klumpers uit Helmond om het leven. Het gezin bestond uit vader, moeder en twee zoontjes.

De vrachtwagenchauffeur had niet in de gaten dat het verkeer voor hem plotseling remde en reed met 80 kilometer per uur tegen de auto van het gezin. Die vloog daarop in brand.

De chauffeur herinnert zich alleen nog een klap, een hoop vlammen en een rit in een ambulance. Hij vermoedt dat zijn navigatiesysteem of laptop met routekaart hem heeft afgeleid, maar weet het niet

meer. Volgens de aanklager heeft hij zo'n dertien seconden niet goed zitten opletten.
Meivakantie
Het omgekomen gezin was op weg naar Ommen voor de meivakantie. De moeder en oma las in de rechtszaal een verklaring voor over het gemis bij de nabestaanden. De vrachtwagenchauffeur, die al negen jaar reed, betuigde vreselijke spijt en wil nooit meer op een vrachtwagen rijden.

Zijn advocaat betoogde dat getuigen allemaal verklaren dat zij vrij plotseling heftig moesten remmen. Welke autobestuurder heeft nooit opgelucht ademgehaald omdat remmen voor een file maar net goed ging, vroeg hij zich af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.