Piet van Hoof derde in NK Rally

8 november 2009 om 21:29
nl
Rallyrijder Piet van Hoof uit Wintelre is er zondag tijdens de afsluitende wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap niet in geslaagd het kampioenschap naar zich toe te trekken. Van Hoof was voor de winst in het kampioenschap afhankelijk van het uitvallen van anderen, maar dat gebeurde niet.
Geschreven door

De coureur uit Wintelre finishte in Hengelo als vijfde. Zijn twee concurrenten, Jasper van den Heuvel en Bernhard ten Brinke, finishte respectievelijk vierde en tweede waardoor Ten Brinke in zijn debuutjaar de titel pakte.

De wedstrijd rondom Hengelo startte zaterdag in glibberige omstandigheden. Door regen, bladeren en modder was het parcours hier en daar verraderlijk glad geworden. Dat was echter niet het grootste probleem waarmee Van Hoof te kampen kreeg.

"Een sensor in de motor begaf het en daardoor liep de motor niet goed. Uiteindelijk hebben we die pas op zondag vervangen omdat we het onderdeel niet bij ons hadden", aldus Van Hoof.
Startblokken
Beter uit de startblokken kwamen Kevin Abbring uit Son en Breugel en Ferdi Biesheuvel uit Waalwijk. Abbring leidde soeverein de klasse voor tweewiel aangedreven auto’s, terwijl Biesheuvel een verdienstelijke prestatie in de standaardklasse neerzette.

Op de zondagochtend kon Van Hoof bij de herstart nog hopen op een foutje van zijn collega’s. "Het kan zomaar gebeurt zijn, dat zie je wel aan rallyleider Erik Wevers die er zomaar vanaf schiet met al zijn ervaring", weet Van Hoof. Druk zetten op zijn collega-kampioenschapskandidaten zit er echter niet in, het is hopen op een foutje.

Ondertussen is Biesheuvel in gevecht met een oud-Nederlands kampioen. "Zo had ik het nog niet bekeken. We liggen derde in de standaardklasse en hebben slechts zestien seconden achterstand op Henk Vossen. We gaan proberen of we dat verder terug kunnen brengen", lachte een zichtbaar tevreden Biesheuvel. Hij is daarmee niet de enige met een verdienstelijke prestatie in die klasse. Ook Nelis Verkooijen uit Oirschot is niet ver weg. Verkooijen ligt vierde, maar kan Biesheuvel uiteindelijk niet meer bedreigen.

Aan de finish van de rally is het duidelijk, beide concurrenten hebben de rally uitgereden en Van Hoof moet genoegen nemen met een vijfde plaats in de rangschikking van de rally. In het kampioenschap wordt hij derde. "Toch kijken we terug op een mooi seizoen, de laatste rallies werkte de auto niet altijd mee, maar met een zege in onze thuisrally en een derde plaats in het kampioenschap ben ik tevreden. Zeker gezien het gereedschap waarmee we dat doen", zei Van Hoof refererend aan zijn Mitsubishi Lancer Evo IV die toch al weer ruim tien jaar oud is. Dat terwijl de concurrentie mag vertrouwen op materiaal van maximaal drie jaar oud. De rally werd gewonnen door Dennis Kuipers aan het stuur van een Subaru Impreza WRC S14.


Uitslag Euregiorally (Hengelo)
1. Kuipers/Hagman Subaru Impreza WRC S14 (A8) 1h 12m 17s

5. Van Hoof/Leermakers Mitsubishi Lancer Evo IV (A8) + 3:41

7. Abbring/Krieger Renault Clio R3 (A7) + 4:54

9. Biesheuvel/Landzaad Subaru Impreza WRX (N4) + 5:51

11. Verkooijen/Smeets Subaru Impreza WRX (N4) + 6:51

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.