Geen verkeerscentrale Rijkswaterstaat in Helmond

12 november 2009 om 17:06
nl
Er wordt geen nieuwe Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond gebouwd. Het college van B en W van Helmond had dit aangeboden aan wegbeheerder Rijkswaterstaat. Nieuwbouw in deze stad kost volgens Rijkswaterstaat echter te veel tijd, onder meer doordat er allerlei procedures gevolgd moeten worden.
Geschreven door

De kwestie speelt omdat de centrale in Geldrop te klein dreigt te worden om het verkeersaanbod in Brabant, Limburg en Zeeland te kunnen verwerken. B en W van Helmond hadden hoge verwachtingen van een combinatie van de verkeerscentrale met de High Tech Automotive Campus. Het Helmondse college had hier ook al met Rijkswaterstaat over gesproken, waarbij onder meer de financiële consequenties zijn besproken.

De gesprekken zijn voor Helmond niet helemaal voor niets geweest. Er zijn namelijk afspraken gemaakt over een samenwerking van de High Tech Automotive Campus met de ontwikkelingsafdeling van Rijkswaterstaat, die is ondergebracht bij TNO in Delft.

Rijkswaterstaat gaat zich nu beraden op de vraag hoe de huidige verkeerscentrale in Geldrop uitgebreid en vernieuwd kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.