Den Bosch pakt schoolverzuim aan

3 december 2009 om 16:57
nl
De gemeente Den Bosch gaat het schoolverzuim dit jaar nog strenger aanpakken. Ze wil onder meer paal en perk stellen aan het zogeheten luxeverzuim. Ook kinderen van Roma-zigeuners kunnen op extra toezicht rekenen. Vorig schooljaar zijn al zes processen-verbaal gemaakt tegen Roma-ouders.
Geschreven door

Het totaal aantal processen-verbaal steeg van 15 naar 86, zo blijkt uit het Jaarverslag Leerplicht van de gemeente Den Bosch. Hierin staat ook dat tientallen niet-Roma-jongeren met succes aan een opleiding of baan zijn geholpen. Ze werden begeleid vanuit het systeem Traject Op Maat (TOM), waarmee de gemeente de oorzaak van schooluitval bij jongeren wil wegnemen. De jongeren krijgen daarbij individueel en in groepsverband training op allerlei gebieden.

Ook het project Suc6, dat vorig jaar november van start ging, werpt zijn vruchten af. De gemeente werkt hierbij samen met het Koning Willem 1 College. Hierdoor wordt verzuim eerder gemeld en kan er ook voor worden gezorgd dat jongeren binnen een school herplaatst worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.