Efteling boekt recordjaar dankzij recessie

12 december 2009 om 00:58
nl
Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel trekt dit jaar het recordaantal van vier miljoen bezoekers. Dankzij de economische recessie zijn dat er 700.000 meer dan in 2008.
Geschreven door

Volgens directievoorzitter Bart de Boer profiteert de Efteling juist van de recessie omdat mensen afzien van dure verre reizen en hun ontspanning dichter bij huis zoeken. Hij zei dat vrijdagavond bij de opening van het vakantiepark Bosrijk.

Door de komst van de verblijfsaccommodatie Bosrijk, met huisjes en appartementen voor 1150 gasten, is er een belangrijke stap gezet naar een permanente openstelling van het attractiepark. Nu is de Efteling nog in de maanden februari en maart gesloten, maar De Boer zegt dat het park vanaf 2011 voortaan op alle dagen open zal zijn. Dit is al jaren een grote wens van de Efteling.

Bosrijk is een vakantiepark van 17 hectaren met in totaal 203 huizen en appartementen. Met 52 miljoen euro is het de grootste investering in de geschiedenis van de Efteling. Volgens de directie maakt Bosrijk een goede start, want het aantal boekingen ligt hoger dan vooraf werd verwacht. Er is anderhalf jaar gebouwd aan Bosrijk.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan nieuwe attracties in het park. Zo wordt op 1 april in het Sprookjesbos de Sprookjesboom geopend, naar het voorbeeld van de gelijknamige tv-animatieserie. In de zomer is de raceachtbaan Joris en de Draak klaar, die de versleten houten achtbaan Pegasus vervangt.

Ook bouw het park nu het Raveleyn, een arena waar spektakelshows worden opgevoerd die zijn geschreven door Paul van Loon. In de gebouwen van het Raveleyn komt ook het nieuwe kantoor van het attractiepark.


Klaas Vaak leest voor in de Efteling (foto: Raoul Cartens)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!