Rein Matrona van Twee Pinten overleden

DEN BOSCH - Rein Matrona uit Den Bosch, de ene helft van het carnavaleske duo De Twee Pinten, is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was de opvolger van Wim Kersten toen die in 1974 stopte met De Twee Pinten.

Samen met Joep Peeters vormde Rein Matrona tot 1980 het beroemde carnavalsduo dat onder meer hits had met 'Bij ons staat op de keukendeur', 'De liefde en de gein' en 'Bloemetjesgordijn'. Deze carnavalskrakers waren geschreven door Wim Kersten.
Rein Matrona stopte na een aantal jaar ook met De Twee Pinten. Theo van Veghel nam zijn plaats in. De Twee Pinten maakten traditionele carnavalsmuziek. Het duo maakte zes albums en 21 singles.
'Triest' </br> Peter Koelewijn schreef ook een aantal nummers voor De Twee Pinten. ‘Tjonge, wat triest’, zegt Koelewijn in een eerste reactie op het overlijden van Matrona. Hij kan zich nog herinneren dat het heel wat teweeg bracht dat Joep Peeters hem als opvolger van Wim Kersten wilde hebben. ‘Een Surinamer in een carnavalsduo, dat was wat!’, zegt Koelewijn.
Ad Kraamer produceerde één van de albums en is ook bekend van de Knotskrakers cd's. Cindy de Koning sprak met hem over De Twee Pinten. Klik op de audioknop voor het gesprek.


Deel dit artikel: