Van Grunsven ziet Spelen nog zitten

23 januari 2010 om 20:51
nl
De kans is groot dat Anky van Grunsven haar loopbaan verlengd tot de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De amazone uit Erp vindt dat haar paard IPS Painted Black zich voldoende ontwikkelt om in de Engelse stad een gooi naar een medaille te doen. ,,Voor mijn gevoel gaat het steeds beter.''
Geschreven door

Van Grunsven, die in 2000, 2004 en 2008 de olympische titel won, had vaak gezegd dat de Wereldruiterspelen van Kentucky in 2010 mogelijk haar laatste grote evenement zouden worden. ,,Alleen als ik een paard heb van voldoende niveau ga ik nog twee jaar door.'' Die kant lijkt het nu op te gaan, vindt Van Grunsven.

De concurrentie is voor Van Grunsven wel toegenomen, sinds ze in 2008 met Salinero haar laatste olympische titel pakte. Vorig jaar op het EK was er individueel goud voor de Nederlanders Edward Gal en Adelinde Cornelissen, maar niet voor Anky. Ze won wel goud, maar met de equipe in de landenwedstrijd.
Wereldbekerfinale onzeker
Het boegbeeld van de internationale dressuursport is ook nog niet zeker van deelneming aan de wereldbekerfinale in Den Bosch, omdat ze wellicht niet tot de drie beste Nederlanders behoort. Naast Gal en Cornelissen is ook Imke Schellekens-Bartels uit Hooge Mierde nog in de race.

Van Grunsven rijdt met Painted Black nog in de WB-wedstrijd in Goteborg. Als ze er in slaagt zich te kwalificeren voor de finale kan ze in Den Bosch zelf bepalen met welk paard ze start. ,,Ik wil graag rijden in de eindstrijd'', aldus de amazone, die de finale van de wereldbeker al vele malen won. ,,Maar als het niet lukt ga ik er ook geen probleem van maken.'' Met Salinero rijdt ze binnenkort een wedstrijd in Florida.

Pas in de loop van het buitenseizoen beslist Van Grunsven met welk paard ze zich op het WK gaat richten, Salinero of Painted Black. Waarschijnlijk wordt het Salinero. ,,Dan wordt het voor hem zijn laatste grote toernooi'', zegt de amazone. ,,Salinero is tegen die tijd zestien en dan is het mooi geweest. Voor het EK het jaar erop ga ik zijn loopbaan niet rekken. Londen komt voor Salinero gewoon te laat.''



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.